FINALE!!!

Final Four van de Beneleague!

Dit weekend staat bekend voor een weekend vol spanning, ontlading, geluk, blijdschap, ontgoocheling,…. Achilles Bocholt mocht het weekend openen tegen de nr. 4 in de rangschikking: Green Park Aalsmeer.

Jansen mocht op tegenaanval de score van deze middag openen. Wout had echter niet lang nodig om de bordjes terug gelijk te hangen en Brecht bracht ons op voorsprong na een tegenaanval. In het begin konden we spreken van een rommelige wedstrijdfase. Al na 3 minuten werd Evert bedacht met een tijdstraf. Aalsmeer kon echter niet profiteren van deze tijdstraf. Een redding van Clem en een doelpunt van Serge zorgde voor de 3-1. Bottinga kon echter wel nog scoren maar toen was al duidelijk dat Clem goed in de wedstrijd zat want hij stopte de tegenaanval van Aalsmeer. Roel tekende met een onderhandse voor de 4-2. Blaauw bracht de score op 5-3 na een strafworp. Dankzij doelpunten van Roel en Serge kon de voorsprong nog vergroot worden. Na 12’45” was het dan tijd voor de coach van Aalsmeer voor een eerste time out (tussenstand: 8-3) Ondertussen had Clem nog enkele knappe reddingen uit zijn mouw geschud. Jansen en Serge wisten beide nog te scoren, vooraleer eerst Damian een tijdstraf kreeg en enkele seconden later ook Benghanem verplicht 2 minuten mocht gaan zitten. Dan scoorde Serge een hattrick en deed de verdediging en Clem aan onze zijde wat ze moesten doen. Met nog iets meer dan 5 minuten op de klok hadden onze heren een voorsprong van 10 doelpunten opgebouwd: 15-5. Ondanks dat Benghanem recht op het gezicht van Clem besloot, bracht dit onze goalie niet van zijn stuk. Bartosz tekende met een onderhandse voor de 17-5. Het was Boomhouwer die de ruststand vastlegde: 18-7 in het voordeel van Achilles Bocholt.

Aalsmeer startte de tweede helft in ondertal (Bottinga). Serge tekende voor het eerste doelpunt in de tweede helft. Daarna trakteerde Roel ons op een onderhands doelpunt,  hiermee tekende hij voor de 21-10. Door doelpunten van Ouderland, Benghanem, Bottinga en Boomhouwer kwam Aalsmeer iets dichterbij. Damian na een assist van Bartosz en Serge wisten de weg naar het net ook nog te vinden, zo stond het na 40 minuten wedstrijd 23-15. Trainavicius tekende op 45 minuten voor de 25-19, Aalsmeer kroop zo terug in de wedstrijd. Opnieuw tijd voor Aalsmeer om een TO te nemen. Boomhouwer bracht na deze time out het verschil terug tot 5 doelpunten. Echter door 2 doelpunten van Wout was er terug een verschil van 7. Een streep van Martijn zorgde voor de 30-23.  Met nog 6’ op de klok kreeg Brecht een rode kaart. Bocholt was even het noorden kwijt want door 3 opeenvolgende doelpunten aan de zijde van Aalsmeer stond het 31-27 met nog minder dan 5 minuten te spelen. Serge en Wout konden de voorsprong echter terug vergroten. Boomhouwer kon nog wel scoren vanaf de strafworplijn, maar het was Thomas die de eindstand vastlegde: 35-28! Yes!! Finale bereikt!

Daarna volgde de 2de halve finale. Visé en OCI Lions hadden niet genoeg aan 60 minuten handbal om onze tegenstander te bepalen. Ook na de eerste verlenging (2 x 5 minuten) kenden we deze nog niet. Visé trok na 80 minuten aan het langste eind en versloeg OCI Lions met  42-39!

Dit betekent dat we vandaag om 16u00 Visé ontmoeten in de finale. Onze heren kunnen net als gisteren de steun van de talrijke Bocholter supporters goed gebruiken! Dus supporters, kom in het groen en make some noise! Forza Bogget!