Final 4

Handbal Achilles Bocholt staat voor de 3e opeenvolgende keer in de Final4 van de huidige BENE-League en onze Heren kunnen zich als titelverdediger en competitieleider natuurlijk niet wegsteken als nieuwe titelfavoriet. De vorige edities leren ons echter dat de voorafgaande competitie amper een rol speelt in het slotweekend, waarin de vorm van de dag veel doorslaggevender is. Garanties hebben we dus niet. Bocholt mist met Bartosz Kedziora en waarschijnlijk Roel Valkenborgh verder ook twee wisselmogelijkheden op de opbouwrij en ook in de rest van de kern zijn er kleine ongemakjes links en rechts. Niet moeilijk als je sinds begin september een slopende handbalperiode met Europese, Beker- en BENE-Leaguewedstrijden hebt gespeeld, maar we zijn niet de enige ploeg met die omstandigheden.

We gaan ons echter niet als underdog wegsteken. We zijn de enige ploeg die de kaap van de 700 doelpunten rondde (gemiddeld ca 35 doelpunten per wedstrijd) en onze verdediging en doelmannen zijn op de momenten dat het moet, nog altijd super. We hebben intussen ook veel finale-ervaring in de kern en er zijn – misschien ook belangrijk – enkele weekends decompressie geweest. De verlieswedstrijden tegen Lions en Bevo zijn daarom ook geen echte graadmeters, toen stond er minder op het spel. Aalsmeer mag zich de borst nat maken, want als ze denken dat wij op onze beurt niet geprikkeld zijn door hun reacties op de uitslag van vorig weekend, hebben ze het mis. Aalsmeer mocht dan wel midweek in Bocholt zijn komen winnen, de terugwedstrijd in Aalsmeer - toen ook zonder Bartosz - stond onder controle van Bocholt. 

Hoedanook: het is een knock-out wedstrijd dus het kan alle kanten uit. We maken ons op voor een stevig duel. Als we de finale halen, wacht er met Hasselt of Lions op zondag nog een stevige tegenstander. Cadeau krijgen we het niet , maar Bocholt zal er staan wanneer het moet, net als zijn zeer gemotiveerde supporterskern! Forza Bocholt!