Europees avontuur eindigt in Finland

Verslag EHF-Cup: Cocks – Ach. Bocholt: 37-25

Het is onze Heren niet gelukt om bij Cocks de voorsprong uit de heenwedstrijd te verzilveren met kwalificatie voor de volgende ronde. Bocholt, zonder Wertelaers en Leroy, hield in de beginfase gelijke tred met de Finse ploeg, die uit de heenwedstrijd precies had geleerd om het tempo in de wedstrijd te drukken. Roel Valkenborgh opende de score en Andreas Kittel neutraliseerde de tegentreffer, maar bij 1-2 was het de laatste keer dat Bocholt voorsprong had. Ronnberg scoorde er twee voor de Finnen en Evert Kooijman maakte gelijk; dat waren alle doelpunten in de eerste tien minuten. Veel aanvallen van Bocholt waren net niet. Het was maar omdat de dekking goed stond met een goede Bjorn Alberts -twee geneutraliseerde strafworpen- erachter, dat Bocholt nog tot 9-8 mee kon via Damian Kedziora en Roel Valkenborgh. De laatste tien minuten van Bocholt waren zeer rommelig en de lokale keeper groeide in de wedstrijd, terwijl aan de overkant Cocks vlot de netten vond op linkeropbouw en de cirkel. Bocholt eindigde zo de eerste helft met 11 doelpunten tegenover 17 voor de Finnen.

Bocholt moest dus minstens twee doelpunten goed maken in de tweede helft. Roel Valkenborgh en Serge Spooren hadden de juiste intenties, maar Ronnberg en Bachko vonden ook (te) vlot te netten en Bocholt kwam geen stap dichterbij, integendeel: 22-15 na 40 minuten handbal. Bocholt vond geen tweede adem en bleef -ondanks veel goede bedoelingen- de missers opstapelen, ook op strafworp. En als het dan even goed liep, kwam er ondertal. Bart Lenders probeerde intussen nog met zeven veldspelers, maar dat leverde enkele gratis goals op voor de thuisploeg. Bij 30-19 was al lang duidelijk dat het kalf verdronken was. Miha Pucnik, Bartosz Kedziora en een draaier van Andreas Kittel fleurden de slotfase -en de score- nog wat op. Een vinnige Basaric stelde echter met drie doelpunten de waardeverhoudingen in deze wedstrijd scherp: 37-25 eindstand.

Bocholt moet zo het Europese toneel verlaten. Maar de zware uitslag verdoezelt een beetje dat we dit met opgeheven hoofd mogen doen! We verliezen pas in ons vierde Europees duel en waren eenmaal de sterke Finnen de baas in een wervelende EHF-wedstrijd. Onze ambitieuze tegenstander wil naar de groepsfase en moet dus nog één kwalificatieronde spelen, terwijl Bocholt zijn focus nu kan leggen op de BENE-League. Geen midweekwedstrijden meer, pas volgende zaterdag ontvangen we Volendam in de Damburg. Forza Bocholt!