Eerste VHV-speelronde in terugronde voor J18

Na de 2 topwedstrijden in evenveel dagen in de Limburgse competitie mochten onze jongens van de J18 beginnen aan de terugronde in de VHV-competitie. In sportcentrum Sorghvlied was Sasja gastheer voor ons en Hasselt, de tegenstander van vorig weekend. Alweer een loodzware opdracht dus voor onze jongens die vandaag met een beperkte kern moesten aantreden.

De eerste wedstrijd was Hasselt de tegenstander. Bocholt startte furieus, bijna halfweg mochten we een 6-3-tussenstand noteren. Maar Hasselt knokte zich terug in de wedstrijd en op het kwartier kwamen ze op en over ons: 8-9. Zij bleven op dit elan doorgaan waardoor wij toch nog met een valse noot startten: 9-14.

De tweede wedstrijd traden we aan tegen de Hobokenaren. Sasja startte verschroeiend wat een 5-2-stand opleverde na 5 minuten. Bocholt was nergens en Sasja bleef zijn kansen optimaal benutten. Eindstand in deze wedstrijd: 12-6 in ons nadeel.

De derde wedstrijd werd weer een Limburgs onderonsje. Beide ploegen bleven in de beginfas aan elkaar gewaagd, maar het was toch Hasselt dat weer een kloofje sloeg: 7-5 halfweg. Hasselt bouwde hun voorsprong stelselmatig uit wat leidde in een 17-12-overwinning voor de Initianen.

De laatste wedstrijd was weer tegen Sasja. Bocholt begon deze keer wel goed aan de wedstrijd met direct een kloofje te slaan. Sasja bleef echter lang aanklampen waardoor wij niet konden uitlopen. In het tweede deel van deze wedstrijd lukte dit wel waardoor wij dit tornooi toch nog positief konden afsluiten met een 10-6-overwinning.

Met een 2 op 8 keerden we dus terug richting Bocholt. Volgende week staat er een "makkelijke" verplaatsing naar rode lantaarn Lommel in de Limburgse competitie, de beginworp wordt voorzien op 17u30. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Cardinaels Brecht, Ceyssens Lennert, Couckuyt Bram, Goossens Martijn, Jaeken Stef, Rovers Mika Simons Martijn en Tielen Tristan.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Simons Jeroen.