Eerste VHV-speeldag voor J18

Voor de eerste speeldag in de VHV-competitie trokken onze J18 met een zeer beperkte kern richting Hasselt. Tegenstanders waren Hasselt zelf (die al rechtstreeks gekwalificeerd waren) en Sasja (de ploeg die we klopten in de kruisfinale op het kwalificatietornooi). Het beloofde moeilijk te worden, maar we waren toch gemotiveerd om met een goed gevoel naar huis te gaan.

De eerste wedstrijd was Hasselt onze opponent. Ondanks dat de hoofdstedelingen een ruimere kern had, moesten onze jongens niet onderdoen. Zij hielden gelijke tred tot 2-2, maar de eerste kloof werd geslagen door Hasselt. Die kloof werd direct ongedaan gemaakt, maar opnieuw kon Hasselt uitlopen: 7-4 halfweg deze wedstrijd. Maar toch gaven we ons nog niet gewonnen. We kwamen nog terug tot 7-6, maar de gelijkmaker wou maar niet komen. Dankzij sterk defensief werk werd de kloof echter niet groter en verloren onze jongens toch nog nipt met 10-8.

De tweede wedstrijd was tegen Sasja. In tegenstelling tot op het kwalificatietornooi waren zij nu wel compleet en werd het ook een spannende wedstrijd. Beide ploegen gaven geen duimbreed toe, maar deze keer was het Bocholt die een eerste kloofje kon slaan: 6-4 iets over halfweg. De Hobokenaren kwamen echter terug gelijk en bij 7-8 kwamen zij voor het eerst aan de leiding. Maar in een dolle slotfase nam Bocholt de leiding weer over. Beide ploegen scoorden in de slotminuut nog éénmaal wat de kleinst mogelijke overwinning opleverde voor onze jongens: 11-10.

Na een wedstrijd rust mochten we opnieuw aantreden tegen Hasselt. De eerste 5 minuten verliepen in ons voordeel, maar de vermoeidheid begon ons stilaan parten te spelen. In 5 minuten ging het van 4-3 in ons voordeel naar 4-7 in ons nadeel. Wij pruttelden nog even tegen, maar moesten daarna toezien hoe Hasselt makkelijk het ene balverlies na het andere afstrafte. Met een 8-17-nederlaag is dit een wedstrijd om snel te vergeten.

De laatste wedstrijd was Sasja nogmaals de tegenpartij. Zij waren het deze keer die als beste startten: 3-1 na 5 minuten. Maar wij vonden opnieuw de kracht om onszelf terug in de wedstrijd te knokken (3-3 halverwege). Net zoals in de vorige confrontatie bleven beide ploegen ook nu weer in elkaars vaarwater tot Sasja op het kwartier weer een kloofje sloeg: 8-6. Maar wij waren deze keer niet van plan om ons zomaar gewonnen te geven en met onze laatste krachten bogen we de score weer om in ons voordeel: 9-10. Sasja kreeg nog een ultieme kans met een rechtstreekse vrije worp om nog een punt uit de brand te slepen, maar dat shot belandde in ons blok.

Met een 4 op 8 mogen we zeker tevreden zijn. Hasselt was over 2 wedstrijden duidelijk te sterk terwijl het tegen Sasja echt alle kanten uit kon gaan. Volgende week mogen wij onze eerste speeldag afwerken in de Limburgse competitie. Dan trekken we opnieuw richting Hasselt, hopelijk deze keer met een ruimere kern. De beginworp is op zaterdag 29 september om 16u. Supporters op post!!!

Speelden mee voor Bocholt : Lennert Ceyssens, Bram Couckuyt, Daan Craenen (noodgedwongen gekwetst op de bank gebleven), Stef Jaeken, Mika Rovers, Jeroen Simons, Martijn Simons, Maarten van Lee en Tommo Lijmer.