Eerste officiële opdracht voor de J18 van het nieuwe seizoen.

Na een lange voorbereidingsperiode stond vandaag de eerste opdracht met inzet van het nieuwe seizoen van de J18 geprogrammeerd. Tegenstander van vandaag was nieuwkomer Bilzen die ons in de Limburgse competitie mocht ontvangen.

De beginfase verliep nogal zenuwachtig. Mede dankzij balverlies bleef de thuisploeg nog in het spoor van onze jongens: 2-2 na 10 minuten. Daarna leek de motor warm gelopen te zijn en ging het in één ruk naar 2-8. Bilzen bleef echter nog goed knokken voor ieder doelpunt, maar met een 4-15 aan de rust leek de wedstrijd beslist.

In de tweede helft bleef Bilzen hun spel spelen, maar konden niet tot scoren komen. Bocholt deed dat wel, ondanks dat er nog met regelmaat van de klok balverlies werd geleden. Bij 4-30 (na 15 doelpunten op rij dus) lukte het de thuisploeg om 2 maal op rij te scoren, maar meer zat er voor een goed spelende thuisploeg niet in. Uiteindelijk stond er na het eindsignaal een score van 6-34 op het scorebord.

Een ruime overwinning van onze jongens, maar een belangrijk werkpunt blijft het vele balverlies. Volgende week is de tegenstand van een zwaarder kaliber dan vandaag. Dan zakken Izegem en Uilenspiegel af naar De Damburg voor de eerste speeldag in de VHV-competitie. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Teun Bobbink, Robby Oris, Jordy Sledz, Jorn Ceyssens, Giel Theuwissen, Lennert Ceyssens, Daan Verbakel, Ruben Evens Wouter Vanderstegen en Lennert Ceyssens.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Siebe Leeters en Tom Moors.