Eerste Limburgse nederlaag voor de J18 in "Clash van het Noorden"

Dit weekend werd bij de J18 de "Clash van het Noorden" gespeeld. Bocholt ontving in de Steenakker de buren van Sporting NeLo voor een duel op het scherpst van de snee. Beide ploegen hadden tot nu toe nog geen punten verloren, maar de bezoekers hebben 1 wedstrijd minder gespeeld.

De wedstrijd kwam traag op gang, maar de start was voor de bezoekers: 0-4 na 7 minuten. De thuisploeg kon deze achterstand nog halveren (4-6 na 12 minuten), maar het waren de bezoekers die deze voorsprong weer opnieuw verdubbelden. Deze voorsprong bleef behouden tot aan de rust: 10-14. Tot overmaat van ramp verloren we ook nog enkele spelers door een blessures.

De tweede helft bracht niet veel soelaas. Halverwege de tweede helft bouwde NeLo hun voorsprog zelfs nog verder uit tot een maximale kloof van 6 doelpunten. Maar het laatste kwartier leken onze jongens wakker geschoten. Ze konden in een mum van tijd hun achterstand weer halveren, maar NeLo liet niet korterbij komen. Ondanks dat onze jongens bleven knokken, lukte het hun niet om het laken helemaal naar zich toe te trekken. De bezoekers dienden onze jongens de eerste nederlaag toe in de Limburgse competitie: 25-28.

Dit was een wedstrijd waarin we slecht begonnen en niet sterk genoeg waren om deze scheve situatie terug recht te trekken. Ook het feit dat de scheidsrechters ons niet echt gunstig gezind waren, speelde in ons nadeel. Na een weekend rust is de eerstvolgende officiële opdracht de VHV-competitie. Op zaterdag 4 november trekken we richting Waasmunster. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Teun Bobbink, Mika Rovers, Robby Oris, Jordy Sledz, Jorn Ceyssens, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Tom Moors en Lennert Ceyssens.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Siebe Leeters en Ruben Evens.