Eenvoudige zege tegen Tongeren

Verslag BENE-League
Ach. Bocholt – C. Tongeren: 35-20

De zware knieblessure van Bartosz Kedziora in de tweede helft: vooral dat bleef nagalmen bij het bezoek van Tongeren, tegen wie onze Heren eenvoudig konden winnen. De bezoekers mochten dan wel op voorsprong komen via eerst Strauven en daarna Devisch, maar de gebroeders Kedziora en Serge Spooren draaiden de rollen om: 5-4 na tien minuten. De trein was vertrokken en via Brecht Wertelaers en Roel Valkenborgh ging het naar 9-6 en nadat Bjorn Alberts een strafworp neutraliseerde, stond het vervolgens snel 13-6 (22’). Na een time-out maakten Gillé en Stijnen nog wat Eburoonse treffers, maar het verschil bleef tot aan de rust op het bord: 16-9.

Dezelfde twee Tongerenaren, Gillé en Stijnen, boden ook in het begin van de tweede helft weerwerk, maar Wout Winters en Damian Kedziora neutraliseerden. Toen Andreas Kittel met een draaibal en een tegenaanval er 22-13 van maakte, was de bezoekende spirit weer verdwenen. Rond het kwartier bleef Damian Kedziora ook bij zijn derde strafworp foutloos, terwijl vervolgens aan de overkant Clem Leroy er eentje pakte. Toen kwam het onheil bij Bartosz Kedziora, die net als bij zijn vorige blessures, de knieschijf uit de kom draaide. Voor de wedstrijd veranderde het niet veel; met nog tien minuten op de klok en 27-15 was het pleit al lang beslecht. Bij Tongeren lieten youngsters Gillé (opnieuw) en Glorieux van zich horen en ook bij Bocholt liet de nieuwe generatie (naast twee treffers van ervaren rot Miha Pucnik) de netten trillen (of niet trillen in het geval van doelman Stef Gijbels): eerst Michiel en vervolgens Joren Lamers en tenslotte Elias Koninkx maakten er 35-19 van, Gillé hielp Tongeren on the buzzer nog aan zijn twintigste doelpunt.

Bocholt blijft dus zonder problemen aan de leiding, maar de ploeg moet waarschijnlijk een tijdje verder zonder zijn spelmaker. Met nog wedstrijden tegen Hurry Up, Lions en Bevo heeft onze ploeg nog enkele potige tegenstanders om alles op punt te stellen voor de Final 4. Tongeren van zijn kant mag zo goed als zeker een kruis maken over Belgische play-offs, net als Sasja na zwaar verlies in Aalsmeer. NeLo staat immers 3 speeldagen voor het einde 6 punten voor op Tongeren en Sasja, die nog alles zouden moeten winnen zonder dat NeLo nog een punt pakt; volgend weekend is het trouwens Tongeren-NeLo. Onze handbalburen pakten deze bonus na een toch niet geheel verwachte zege tegen Volendam, waardoor het tegelijkertijd voor de Hollanders aartsmoeilijk zoniet onmogelijk wordt om de Final 4 te halen, met 5 punten achterstand op het nummer 4, Lions. Die spelen pas op 1 maart in Visé, dat dit weekend in de Challenge Cup speelde. Bevo liet in de achtervolging geen steken vallen en won bij Quintus, terwijl Aalsmeer zijn plek bij de eerste 4 consolideerde. Tenslotte mag Hasselt -mathematisch nog niet zeker, maar praktisch zo goed als- stilaan reservaties beginnen te maken voor het finaleweekend nadat het Hurry Up zijn eerste verlies in 2018 aansmeerde. De ploeg uit Zwartemeer is in vorm en ontvangen volgende week onze Heren. We gaan voor een nieuwe zege, Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 5-4
20 min: 10-6
30 min: 16-9
40 min: 22-13
50 min: 27-15
60 min: 35-20

Bocholt : Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 3, M. Lamers 1, Winters 5, Kooijman 2, Koninkx 1 , Kittel 2, Valkenborgh 4, J. Lamers 1, Spooren 6, D. Kedziora 6(3), Pucnik 2, B. Kedziora 2

Scheidsrechters : Cappa - Schreder