Eenvoudige zege tegen Sasja

Verslag BENE-League
Ach. Bocholt – Sasja HC: 40-27

Met het voorlaatst geklasseerde Sasja kreeg leider Bocholt een doenbare opdracht in eigen huis; de wedstrijd bewees dat het zo was. De Antwerpenaren deden een minuutje of 5 mee tot 4-3 maar Wout Winters, Serge Spooren en Damian Kedziora sloegen toen een kloofje: 8-4. Met daarna de hulp van Roel Valkenborgh en een goede Clem Leroy in het Bocholter doel, hielden onze Heren de kloof constant, terwijl bij Sasja voornamelijk Kostic, Soetaert en Jacobs toch weerwerk bleven bieden: 18-13. Een achterwaarts doelpunt van Serge Spooren was één van de doelpunten richting de rust, die uiteindelijk aanving met een 21-16 score op het bord.

Bartosz Kedziora opende de score in de tweede helft en daarna was het een zéér trefzekere Roel Valkenborgh die de reeds gecontroleerde wedstrijd in een definitieve plooi legde: 27-20. Serge Spooren en Evert Kooijman -die de 30e maakte- diepten het verschil nog verder uit en Bartosz Kedziora maakte het verschil tot 10 doelpunten: 33-23, nadat broer Damian de enige strafworp in deze wedstrijd had omgezet. Met Stef Gijbels daarna in doel en ook Joren Lamers in de ploeg, denderde Bocholt gewoon verder en even later mocht ook Lars Dewachtere zijn eerste officiële minuten bij ons eerste Herenteam volmaken. Bocholt deed tegen een verslagen Sasja een nieuwe gooi naar de kaap van 40 doelpunten en met scores van Elias Koninkx, Miha Pucnik en uiteindelijk Wout Winters slaagde het er net in. Einduitslag 40-27.

Dankzij deze zege begint Bocholt steeds meer zekerheid te krijgen over deelname aan de Final 4. Met nog 5 wedstrijden te spelen staat Bocholt 7 punten voor op de gedeelde 4de plek; daar situeren zich Aalsmeer (nipte winst bij NeLo) en Bevo (zowaar thuisverlies van een Hurry Up onder stoom). Vlak boven dit duo bevindt zich Lions na eenvoudige winst tegen rode lantaarn Quintus en de 2de plek behoort nu ongedeeld aan Initia Hasselt, dat ruim won van Volendam. Visé is ook nog steeds kanshebber op Final 4 na winst tegen Tongeren. De volgende speelronde voor onze Heren is een kwaaie: de verplaatsing naar Volendam kondigt zich niet alleen lastig aan door de afstand, maar vooral omdat het team van ex-Bocholtenaar Léon van Schie een ijzersterke thuisreputatie heeft en zich in de bloedstollende race naar Final 4 geen fouten meer mag veroorloven. Oppassen geblazen! Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 8-4
20 min: 14-8
30 min: 21-16
40 min: 29-20
50 min: 35-24
60 min: 40-27

Bocholt :  Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 3, Dewachtere, Koninkx 1, Kittel, Valkenborgh 11, Lamers, Spooren 8, D. Kedziora 6(1), Pucnik 1, B. Kedziora 3

Scheidsrechters : Schols - Thomassen