Eenvoudige overwinning voor slordig Bocholt

Zonder groots te spelen hebben de dames van Bocholt gisteren in sporthal de Steenakker een ruime zege geboekt op hekkensluiter Gent. Na 60 minuten handbal stond er een 32-17 eindstand op het scorebord.

De start was nog veelbelovend; Bocholt opende furieus en speelde in een voor de bezoekers niet te volgen tempo. Elien Noten profiteerde driemaal op prachtige wijze en verdedigend had Bocholt haar zaakjes ook op orde. Resultaat was een 8-0 voorsprong na 11 minuten en een 14-1 voorsprong na 21 minuten. Iris Peeters leidde de dans met dominant spel en de rest van de ploeg danste in de eerste twintig minuten vrolijk mee.

Helaas lukte het Bocholt niet om het tempo, en et niveau van de openingsfase vast te houden en Gent profiteerde meer dan eens van fouten aan Bocholter zijde. De wedstrijd was echter allang beslist en behoudens enkele mooie individuele acties en enkele collectieve aanvalsgolven viel er weinig meer te genieten.
Soe Welters beloonde een goede wedstrijd met haar eerste doelpunten in de eerste nationale  maar heel veel meer bracht de rommelige tweede helft helaas niet.
Bocholt gaat volgende week op bezoek bij Waasmunster, de ploeg waar in de thuiswedstrijd nog van werd verloren. Tijd om iets recht te zetten dus!

Doelpuntenmakers : Peeters 7, Geutjens 6, Noten 4, Schrijvers 3, E.Robyns 3, Janssen 2, Dedroog 2, Welters 2, Rooijakkers 1, Kranzen 1, Leurs 1

De beloftenploeg won haar wedstrijd met 37-14 van de beloften van Gent, en speelde bij vlagen prachtig handbal. In een hoog tempo volgde de aanvallen elkaar op, de een nog mooier bekroond dan de ander. Onder leiding van gelegenheidscoach Mieke Zimmerman liepen de dames vlot uit naar een ruststand van 21-6. Ook in deze wedstrijd werd het daarna iets minder, maar onder andere de talentvolle Lieke Theuwissen  kreeg de handen toch nog geregeld op elkaar met een aantal mooie schijnbewegingen. Smetje op de ruime zege was het uitvallen van Joelle Velter, met naar het liet aanzien een flinke blessure. Mocht Bocholt volgende week winnen in Waasmunster, dan is het nog één zege verwijderd van een derde beloftenfinale op rij.

Doelpuntenmakers : Schrijvers 8, Janssen 7, Welters 6, Dedroog 5, Leurs 3, Theuwissen 3, Thijskens 2, Velter 1, Cockuyt 1, Kranzen  1