Door het oog van de naald, maar de punten blijven in Bocholt

Na de Europese wedstrijd die we zaterdag hebben gespeeld, moesten we midweek aan de bak. Geen enkele ploeg speelt graag midweek. Bocholt nam een razende start, Volendam kon pas een eerste scoren na 10 minuten wedstrijd. Vanaf minuut 20 begon de motor bij Bocholt echter te sputteren. Ook in de tweede helft werd er gevochten voor elke bal. Uiteindelijk trok Bocholt aan het langste eind en won zo met 27-26.

Het was Serge die de score mocht openen. Brecht scoorde de 4-0 op tegenaanval na amper 5 minuten wedstrijd. Tijd voor coach Van Dijk van KRAS Volendam om een tim-out te nemen. Deze time-out bracht niet meteen soelaas want Achilles Bocholt kon verder uitlopen tot 8-0 na10 minuten met doelpunten van Brecht, Damian, Wout en Quinten. Geus opende dan de score voor Volendam na een tegenaanval. Vervolgens scoorde Claessens vanaf de cirkel, maar meteen daarna brachten Serge en Quinten het verschil terug naar 8 doelpunten. De motor sloeg dan aan bij Volendam, ze konden 3x op rij scoren en milderde zo tot 11-6. Eijlers stopte vervolgens ook nog de strafworp van Damian. Neuteboom en Visser verkleinde de kloof tot 11-8. Tijd voor Bart om dan een time out te nemen. Quinten scoort meteen met een streep en we staan terug 4 doelpunten voor (12-8). Claessens blijkt dan toch een gesel te worden voor de Bocholter verdediging met 3 doelpunten in de laatste 7 minuten. Na een doelpunt van Serge, is het laatste woord voor Visser in de eerste helft. Hij legde de ruststand vast op 16-14.

In de tweede helft was het Neuteboom die de score opende. Het verscil was terug herleid tot 1 doelpunt: 16-15. Quinten kon nog 2x scoren maar Lekovic hing de bordjes terug gelijk na 36 minuten : 18-18. Na een strafworpmisser van Damian is het Claessens die KRAS Volendam een eerste keer op voorsprong bracht: 18-19. Dan was het weer even al Bocholt wat telde met3 doelpunten op rij (21-19): tijd voor Volendam om een time-out te nemen. Claessens scoorde meteen hierna terug de aansluitingstreffer. Martijn kon het verschil terug vergroten maar dat was zonder Neuteboom gerekend: 22-21. In de daaropvolgende aanval mist Bocholt maar 3x. Geus kreeg zo de kans om terug gelijk te maken. In de volgende aanval was de rebound voor Evert, gevolgd door opnieuw een doelpunt van Quinten : 24- 22. Volendam gaf echter niet op, Janssen tekende voor de 24-23. Bocholt mistte te veel kansen waardoor dezelfde Janssen terug gelijk kon maken: 24-24. Stef was ondertussen Clem komen vervangen in het doel en stopte meteen een strafworp van Blaauw. Martijn kon echter aan de overzijde wel scoren vanaf de strafworplijn: 25-24. De laatste 5 minuten van de wedstrijd beloofden hectisch te worden na de uitsluiting van de Vette na een felle overtreding op Brecht. Eijlers was echter niet uit zijn lood geslagen en stopte de strafworp van Martijn. Even later kon Damian het verschil toch terug tot 2 doelpunten brengen: 26-24. Volendam kon nog tegenscoren maar het was Damian die er na een tegenaanval 27-25 van maakte. In de laatste minuut werd Quinten ook bedacht met een direct rode kaart. Bourget kan vanaf de strafworp nog het verschil terug verkleinen tot 1 doelpunt: 27-26. Een time-out van Bocholt in de laatste 20 seconden leverde niets meer op. Bocholt kroop door het oog van de naald maar wist toch de 2 punten thuis te houden.

Vrijdagmiddag reizen de ploeg en technische staf af naar Wenen. Zaterdag in de late middag om 17u20 wordt de return gespeeld. Voor de thuisblijvers, zij kunnen in het Sportcafé gaan kijken op groot scherm!