Doelpuntenfestijn bij J18 tegen Arena

Na de topprestatie voor de VHV in Schoten stond vandaag weer een speeldag in de Limburgse competitie geprogrammeerd. Tegenstander was Arena uit Hechtel. Als er gespeeld wordt met dezelfde inzet als vorige week, zou dit een formaliteit moeten zijn.

Maar het leek er al direct op dat dat niveau vandaag niet gehaald zou worden. Onze dekking stond vandaag niet op punt, maar gelukkig konden ook wij makkelijk scoren. Een eerste kloofje werd echter pas gemaakt na 8 minuten (6-4), maar verder uitlopen lukte nog steeds niet direct. Pas iets over het kwartier duwde de thuisploeg het gaspedaal iets verder in en freewheelde naar een 15-9-tussenstand (20 minuten). De toon was nu gezet in deze eerste helft die we afsloten bij 27-10.

In de tweede helft ging Bocholt op zijn elan verder, maar in de verdediging straften de bezoekers onze nonchalance af. De overwinning kwam nooit in gevaar, maar dat praat onze opendeurdag in de verdediging zeker niet goed. Via 37-17 (10 minuten) en 44-25 (20 minuten) werd de wedstrijd afgefloten bij een eindstand van 53-31.

Dit is zeker een wedstrijd waar nog over gesproken zal worden. Wat wel nog positief is aan deze wedstrijd is dat er enkele jongens die hun eerste speelminuten maakten dit seizoen zich op een positieve manier lieten zien. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Bilzen. De beginworp is op zaterdag om 16u45. Supporters op post!

Speelden mee voor Bocholt : Rovers Mika, Jannis Maxime, Brebels Sverre, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Simons Jeroen, Jaeken Stef, Weltjens Lowie, Van Lee Maarten en Ceyssens Lennert.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Goossens Martijn, Couckuyt Bram en Peijnenborg Govart