Derby van het Noorden

Onze handbalheren hervatten op 20 januari in de BeNe-League met direct een kraker op het menu: de burenderby tegen de formatie uit Neerpelt. Bocholt kende door toedoen van Hasselt een wisselvallige maand december (verlies en Bekeruitschakeling) maar heeft nog steeds de leiderspositie in het bezit, met daarachter liefst 6 ploegen op een zakdoek van elkaar; uit deze 7 ploegen komen de deelnemers voor de Final 4. Daarachter leidt NeLo de dans en heeft dit seizoen nog twee doelen in deze BeNe-League: bij de eerste vier Belgische ploegen blijven en zo Belgische play-offs halen (iets waar Bocholt intussen op kousenvoeten zeker van is) en daarnaast scherprechter spelen bij de verdeling van de tickets voor de Final 4.

In die rol schikt het zich, want vlak voor de winterstop kende NeLo een boost door Hasselt te verslaan en zich te plaatsen voor de halve finales van de Beker ten koste van Sasja. NeLo zal het zeker niet laten om Bocholt een hak te zetten en revanche te nemen voor de zware 26-38 nederlaag eind september. Bocholt is gewaarschuwd, maar heeft zeker ook de batterijen kunnen opladen en de kwetsuurtjes laten helen. Behalve onze succesvolle internationals, maar die zitten dan alweer in het ritme, wat ook niet slecht is.

Door de wederzijdse geschiedenis van spelers en coaches bij beide ploegen heeft deze wedstrijd altijd iets speciaals, naast de immer beladen en helse sfeer. Niet alleen op het veld maar ook op de tribunes, dus kom zeker supporteren! Forza Bocholt!