De punten komen mee uit Volendam

Midweek de verplaatsing maken naar Volendam is geen cadeau. Door de vele files op de heenweg startte de wedstrijd met een kwartier vertraging. De eerste helft verliep nog gelijkopgaand met als gevolg een ruststand van 18-19. In de tweede helft kwam Achilles Bocholt op kruissnelheid, na 45 minuten wedstrijd was deze gespeeld. Eindstand 28-36!

Clem stopte de eerste doelpoging van Volendam. Wout en vervolgens Serge konden de netten wel doen trillen: 0-2. Baijens op tegenaanval en Claessens konden tegenprikken. Het was echter snel duidelijk dat Quinten vandaag goed in de wedstrijd zat met 2 doelpunten op rij: 2-4. Wout kon ook door 2 doelpunten op rij een eerste kloofje slaan van 3 doelpunten: 3-6. Damian zag zijn strafworp gestopt worden door Schellekens, waardoor Baijens de aansluitingstreffer kon scoren. De daaropvolgende strafworp werd wel omgezet door Damian. 11 minuten op de wedstrijdklok en een eerste TO voor Volendam bij een stand van 5-7. Vervolgens werd er om en om gescoord, het was Damian die met een magistraal lobje (strafworp) het verschil op 3 bracht: 8-11. Na de onbegrijpelijke 2 minuten voor Ruben werd ook Bart bedacht met een tijdstraf! Hierdoor kon Volendam terugkomen tot één doelpunt: 10-11. Dan was het Serge die het Volendamse verdediging knap lastig maakte met 2 doelpunten op rij: 12-15. Vervolgens mocht Volendam 2x scoren en kwam Bjorn Clem vervangen in het doel. Weer werd er om en om gescoord (Wout & Quinten). Serge zorgde met een knappe schijnbeweging voor de 17-19. Het was echter Jansen die de ruststand vastlegde op 18-19.

De openingstreffer in de 2de helft was voor Blaauw, de bordjes hingen terug gelijk. Een streep van Quinten zorgde opnieuw voor de voorsprong. Nadat Claessens de bordjes terug gelijk hing (22 – 22) kon Bocholt 4x op rij scoren waaronder Wout, Serge (in het lege doel) en Damian (2x strafworp). Dit kloofje zou Volendam niet meer gedicht krijgen, sterker nog het verschil werd nog groter.  Claessens deed wat hij kon aan de zijde van Volendam maar dit volstond niet door het Bocholter aanvalsgeweld. Quinten en Serge bleven aan de lopende band scoren maar ook Jordi en Martijn pikten hun doelpunt mee. Met nog 7 minuten op de klok hadden we een voorsprong van 9 doelpunten (25-34). Bocholt kon gecontroleerd uitspelen, de tegendoelpunten van Bourget en Claessens konden de overwinning niet meer verhinderen. Eindstand: 28-36!

Klus geklaard en zo staat Achilles Bocholt opnieuw alleen aan de leiding. Komende zaterdag wacht ons de returnwedstrijd in de EHF-Cup. We hopen dat onze heren een mooi resultaat kunnen neerzetten voor het thuispubliek! 2 dagen later wacht ons dan de volgende competitiewedstrijd in de Beneleague. Dinsdag 26 november 2019 wordt er om 20u45 gespeeld in Visé, de huidige nr. 4 in de stand. Supporters op post! Forza Bogget!