De J18 start het seizoen met een nederlaag.

Na een voorbereiding van 6 weken waarin veel getraind werd en wedstrijdritme werd opgedaan door oefenwedstrijden/-tornooien stond vandaag de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In de Limburgse competitie stond al direct een geladen derby op het programma met een wedstrijd in de Hubertuscollege, de thuishaven van Sporting NeLo.

Na een korte studieronde was het NeLo die de score mocht openen. Bocholt bleef het nog even moeilijk hebben en pas bij een 5-1-tussenstand begon de motor aanvallend te draaien. Zij knabbelden hun achterstand stilaan weg en halverwege die eerste helft hingen de bordjes weer terug gelijk: 7-7. Ook de intensiteit van de wedstrijd nam stilaan toe, maar met de nodige bestraffingen bleef het nog net binnen de perken. Beide ploegen hielden mekaar nog redelijk goed in evenwicht, maar met de rust in zicht leken de bezoekers met een voorsprong richting kleedkamers te gaan, maar bij 13-13 aan de rust was nog niets gezegd.

In de tweede helft stond er nog maar 1 ploeg op het plein. Met 4 doelpunten op rij van de thuisploeg was de toon ook meteen gezet voor de rest van de wedstrijd. Bocholt drong nog even aan, maar bij 18-16 na 8 minuten leken wij nog maar klein duimpje die tegen een uitgekookt NeLo speelden. In die laatste 22 minuten was het éénrichtingsverkeer van de thuisploeg en werden wij totaal overlopen in alle opzichten. Uiteindelijk mochten wij met het schaamrood op onze wangen en enkele spelers in de ziekenboeg naar huis gestuurd met een zware 33-17-nederlaag.

Dit was een zeer pittige derby met 2 gezichten: een eerste helft met veel inzet en een tweede helft waar we nergens stonden. Een slechte generale repetitie naar volgende week toe, dan staat de eerste speeldag van de VHV-competitie op het programma. Op zondag vanaf 13u30 geven wij in onze eigen Damburg partij aan Hasselt en Izegem. Hopelijk kunnen wij dan de lijn van de eerste helft van vandaag verderzetten.

Speelden mee voor Bocholt : Simons Martijn, Bobbink Teun, Leeters Siebe, Oris Robby, Sledz Jordy, Ceyssens Jorn, Theuwissen Giel, Stinissen Ferre, Stinissen Robin, Coninckx Dries, Verbakel Daan, Evens Ruben en Moors Tom.