De heren nemen dan toch de 2 punten mee naar huis

We kunnen niet zeggen dat het goed was gisteren. Onze heren hebben hard moeten werken om de 2 punten uiteindelijk mee naar huis te nemen. Maar ook deze wedstrijden tellen mee. In de andere wedstrijden lieten alle Belgische ploegen punten liggen tegen de Nederlandse tegenstanders, enkel Atomix wist haar eerste punten te scoren op verplaatsing. Door de nederlaag van vorige week staat Bocholt op een gedeelde 2de plaats met OCI Lions. Hurry-Up neemt de leiding.

Het was Brecht die de score mocht openen in Pelt. Vernooy hing de bordjes terug gelijk. Eerst was Damian nog ongelukkig in de afwerking, een 7-meter die tegen de deklat belandde en vervolgens een tegenaanval die hij niet voorbij Van Leeuwen kreeg. Nadien kon hij echter 3 op rij scoren en bracht ons zo na 8 minuten wedstrijd 2 doelpunten voor: 3 -5. Köhlen zorgde ervoor dat de bordjes terug gelijk hingen en Falke, via de rebound, bracht Pelt op voorsprong. Diezelfde Falke kon de voorsprong nog vergroten na balverlies bij Bocholt. Wout en Quinten konden nog scoren, maar Vernooy zorgde ervoor dat de voorsprong behouden bleef nadat ook Evert een tegenaanval miste. In ondertal (2 min Quinten) kon Brecht de tegenaanval niet afronden. Falke profiteerde van balverlies bij Bocholt en kon zo in het lege doel scoren. Er stond een verschil van 3 op het scorebord. In de laatste 5 minuten van de eerste helft maakte Bocholt een achterstand van 3 doelpunten goed door o.a. 2 doelpunten van Roel en Jordi op tegenaanval. Ruststand: 14-14.

Pelt kwam het beste uit de kleedkamers en kon terug 2 doelpunten uitlopen. Jordi bracht ons terug tot één doelpunt. Gelukkig stopte Clem ook nog wat ballen! Quinten zorgde voor de aansluitingstreffer, Brecht voor de gelijkmaker en Damian zorgde uiteindelijk voor de voorsprong: 18-19 na 40 minuten wedstrijd. Serge deed er nog een doelpuntje bij, Brecht daarentegen geraakte niet voorbij Van Leeuwen op tegenaaval. Vansloot zorgde op het kwartier er terug voor dat de bordjes weer in evenwicht waren. Damian met enkele strafworpen bleef zorgen voor een kleine voorsprong bij Bocholt. Falke bleef de Bocholter verdediging plagen, maar Brecht zorgde 7 minuten voor tijd opnieuw voor een voorsprong. Serge kon echter niet profiteren van de strafworp (van Köhlen) die geneutraliseerd werd door Bjorn, het was echter Falke die zorgde voor de 24-24 met nog 4 minuten op de klok. Ruben zorgde op 15” voor het einde van de wedstrijd voor de verlossing: 24-25. Een laatste TO van coach Vlijm van Pelt bracht geen redding meer!

Bocholt wint dus in Pelt en neemt de 2 punten mee naar huis. Volgende week maken we de verplaatsing naar Hasselt, die gisteren ruim verloren van Herpertz Bevo. Supporters op post!