Damesselectie klaar voor competitiestart

De damesselectie wist afgelopen zondag het laatste voorbereidingstoernooi op het aanstaande zaalseizoen winnend af te sluiten. In het Duitse Kamp Lintfort wist de ploeg gelijk te spelen tegen de Nederlandse landskampioen VOC Amsterdam (niet voltallig aanwezig) en tegen de beloften van Bundesliga-ploeg Leverkusen. Winnend werd de wedstrijd tegen onze gastheer TuS Lintfort, uitkomend in de 2e Bundesliga, afgesloten. Een superprestatie, waardoor er met veel vertrouwen gewerkt kan worden naar de seizoensouverture voor zowel de beloftes als de eerste ploeg. Tegenstander voor beide ploegen is aankomende zaterdag 8 september Waasmunster. In sporthal de Damburg trapt de belofteploeg af om 18u30, daarna volge Dames 1 om 20u15.

Het afgelopen weekeinde stond er voor de gehele damesselectie een trainingsstage op de planning. Deze werd vrijdagavond geopend met een overwinning tegen BFC(NL). Na een ruststand van 13-14, werd er gewonnen met 27-25. Zaterdags werd er wederom gewonnen van een Nederlandse opponent. Ditmaal was PSV de tegenstander en deze werd met 26-21 (10-6) verslagen.

Als einde van de trainingsstage werd er dus een bezoek gebracht aan het sterk bezette toernooi in Lintfort. Met tegenstand uit de Nederlandse eredivisie en de Duitse 2e & 3e Bundesliga bleek uiteindelijk onze damesploeg de sterkste. Na gelijke spelen tegen VOC (16-16) en Leverkusen 2 (20-20), wist Bocholt in de tornooifinale thuisploeg Lintfort te kloppen met 21-22.