Dames zeker van finaleplaats

Achilles Bocholt heeft zich afgelopen zondag verzekerd van een finaleplaats door concurrent Sint-Truiden met 21-26 te verslaan. Een goede start van de wedstrijd werd gevolgd door een rommelige fase, waarna Sint-Truiden de overhand nam bij de rust; 12-10. Na de pauze kwam Bocholt steeds beter in haar spel en met een agressieve dekking en een soepeler draaiende aanval werd de match binnen gehaald.

Bocholt begon sterk aan de wedstrijd. De dekking stond goed en aanvallend werden de kansen afgemaakt. Bij een voorsprong van 1-3 begon de motor echter te haperen. De kansen werden met meer moeite gecreëerd en ook veelvuldig gemist. Verdedigend bleef het aardig staan waardoor Sint-Truiden geen grote voorsprong kon pakken. Het uitdekken van de Truidense spelverdeelster Marteleur pakte hierbij goed uit. Gerust werd er met een achterstand van 12-10.

Na de rust stond er een ander Bocholt op het veld. Verdedigend was het veel energieker en er werd als ploeg gevochten in ieder duel en om iedere bal. Sint-Truiden kreeg geen vat op deze dekkingsvorm en zag veel aanvallen stranden in Bocholter handen. Onze dames wisten een aantal makkelijke doelpunten hierdoor te maken en zo de bovenhand te nemen in de wedstrijd. Via 14-15 na 40” werd er uitgelopen naar 15-20 na 50 minuten. Aangezien wij zelf al een aantal keer terug gekomen zijn uit geslagen positie, liet Bocholt de teugels niet vieren en wist de zege veilig te stellen. Eindstand: 21-26

“Toen ik hoorde dat Hasselt gewonnen had van Visé wist ik dat iedereen een boost gekregen had en dat we gewoon moesten en zouden winnen. Helaas hervielen we in de eerste helft weer in de fouten die we regelmatig maken. Verdedigen op eilandjes, slechte afwerking, geen anticipatie op elkaar in de aanval. Als er na de rust niets zou veranderen, zouden we waarschijnlijk terug in het scenario vallen waar we al een aantal keer in gezeten hebben; achtervolgen. Het kantelpunt was voor mij op 13-13. Op dat moment wist ik dat we gewoon door moesten duwen. De verdediging stond een pak beter en het spel in de aanval verliep vlotter. Je zag aan de speelsters van Sint-Truiden dat ze fysiek erdoor aan het raken waren door de continue 1-tegen-1’s die ze moesten aangaan.”, aldus spelverdeelster Nele Kranzen.

Hierdoor zijn onze dames zeker van een plek in de finale om de landstitel. Echter moeten er nog 2 wedstrijden gespeeld worden in de play-offs, welke van belang zijn om thuisvoordeel tijdens de finalewedstrijden veilig te stellen.  Aankomende zaterdag, 13 april, speelt Achilles op verplaatsing in Wezet. Femina Visé is dan om 18.00u de tegenstander. Na de puntendeling in de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander zijn de dames extra gebrand om nu 2 punten te pakken. Supporters op post!

Kranzen: “Visé is nooit gemakkelijk, nogmaals eens bewezen vorige week, en zeker uit is het altijd moeilijk. Ik denk dat we mentaal zeer sterk staan na de overwinning van dit weekend, maar we oeten een oplossing vinden om de hoge verdediging van hun om te gaan. Als we ons shotpercentage omhoog krijgen en onze verdediging staat gelijk gisteren moeten we deze wedstrijd normaal winnen. Maar we mogen hier nooit naar toe gaan alsof we al gewonnen zijn.”