Dames verliezen in kwartfinale beker

Achilles Bocholt stond afgelopen weekend wederom tegenover concurrent Sint-Truiden. Ditmaal was de kwartfinale in de beker van België het toneel. Helaas werd er niet gewonnen door Bocholt en bekert Sint-Truiden verder. Na een ruststand van 6-6 wist onze tegenstander in de tweede helft weg te lopen en uiteindelijk te winnen met 19-15.

In het eerste kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht voor Achilles. Aanvallend werden er voldoende kansen gecreëerd en verdedigend zat het pot dicht. Wanneer Sint-Truiden een keer door kon breken was keepster Achten op post. Gaande weg de helft vorderde begonnen onze dames een legio aan kansen te missen. Penalty’s, tegenaanvallen en vrije schotkansen werden niet benut en daardoor kon de tegenstander terug in de wedstrijd komen. In 30 minuten handbal leverde het uiteindelijk de 6-6 ruststand op.

Waar Bocholt in de voorgaande wedstrijden tegen deze tegenstander sterk uit de pauze kwam, waren de rollen nu omgekeerd. Sint-Truiden kwam scherp en geconcentreerd uit de startblokken. Hun dekking stond goed en Bocholt bleef kansen missen. Veelvuldig waren paal en lat het eindstation van onze aanvallen. Tussen minuut 40 en 50 wist Sint-Truiden uiteindelijk het bepalende verschil te maken. De dekking van Achilles verzwakte iets en het verschil was gemaakt. Eindstand 19-15.

Helaas is de kwartfinale dus het eindstation in de beker dit jaar. Dus rest ons onze pijlen te richten op de andere prijs dit seizoen. De volgende afspraak in de competitie is op zaterdag 12 januari in Visé, waar om 16u15 onze beloftenploeg mag starten en dames 1 om 18u00 mogen beginnen. Een moeilijke uitwedstrijd waar de dames alle steun van de supporters kunnen gebruiken.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en hopen jullie in 2019 wederom bij wedstrijden te mogen verwelkomen!

10 min: 0-4

20 min: 3-5

30 min: 6-6

40 min: 11-9

50 min: 17-10

60 min: 19-15

Doelpuntenmakers : E. Robyns 4, Dedroog 3, Welters 2, Noten 1, Mulder 1, S. Robyns 1, Kranzen 1 en van den Noort 1.