Dames in tweede helft voorbij DHC Waasmunster

De eerste horde in de competitie werd door Achilles Bocholt met goed resultaat genomen. Zaterdagavond was de ploeg te sterk voor Waasmunster. Na een ruststand van 12-13 ging in de tweede helft het tempo omhoog en werd er uiteindelijk met 27-20 gezegevierd. Onze belofteploeg moest helaas tegen dezelfde tegenstander een nederlaag slikken; 11-25.

Dat Waasmunster een lastige opponent is voor onze dames bleek ook zaterdag. “We stonden niet agressief genoeg in de dekking en kregen geen grip op hun afstandsschoten. Hierdoor liepen we constant achter de feiten aan. In de tweede helft stond de dekking beter en had Waasmunster moeite er doorheen te komen”, aldus pivot Kim Janssen.

“Aan het einde van het vorige seizoen hebben een aantal belangrijke spelers afscheid genomen van de ploeg. Dat betekent dat er andere spelers op moeten staan.” Janssen voegde daad bij woord door met 9 doelpunten gedeeld topscoorder te worden aan Bocholter-zijde.

Aankomende zondag, 16 september, staat in de tweede speelronde kampioen Sint-Truiden op het programma. In sporthal Trudo trappen om 15.30u de beloften af, waarna de eerste ploeg om 17.15u aan hun wedstrijd mag beginnen.

“Vorig seizoen hebben we het Sint-Truiden meerdere malen moeilijk gemaakt, maar helaas wisten we het steeds niet in ons voordeel te beslissen. Ik verwacht dan ook een spannende, gelijk opgaande wedstrijd aankomend weekend”, voegt Janssen tot besluit toe.

Doelpuntenmakers Achilles Bocholt – DHC Waasmunster:

Janssen 9, E. Robyns 9, Mulder 4, Kranzen 2, Dedroog 2, Peeters 1.