Dames maken succesvolle start

Twee keer volle buit!

Afgelopen zaterdag 16 september was de competitiestart voor de Dames van Achilles Bocholt in Sporthal de Damburg. Na een zeer succesvolle voorbereidingsperiode waarbij maar liefst 7 nieuwe speelsters ingepast werden, stond meteen een zware tegenstander op het menu : Femina Vise, de huidige Bekerwinnaar .

Uitslagen Speelronde 1:

Bocholt Dames Beloften - Femina Vise  | 12-8 / 22-21
Bocholt Dames 1 - Femina Visé            | 14-11 / 22-19

Verslag Dames

Onze Damesploeg heeft een uitstekende en intensieve voorbereiding achter de rug. De ploeg van Mathijs Woolderink is versterkt met meerdere nieuwelingen die ingepast moesten worden in de ploeg. Tijdens de laatste trainingsweek was het gevoel goed en was er grote drang om eindelijk met het seizoen te starten, met  meteen een tegenstander van formaat, bekerwinnaar Visé. Bocholt startte prima en nam de leiding met 2-0. De 1e helft ging gelijk op en pas na 20 minuten kwam er een klein gaatje van 3 doelpunten voor de ploeg uit Bocholt. Het tempo ging omhoog, aanvallen werden beter benut, en de dekking werd enthousiast en met veel energie bijgestaan door Sam Robyns. Keepster Jilly Achten keepte wederom zeer solide. De ruststand was 14-11 in het voordeel van Bocholt.

Na rust was het zaak om de voorsprong vast te houden en gestaag uit te bouwen. De afstemming in de aanval haperde soms nog, hier en daar onnodig balverlies, maar zichtbaar was de grote wil en inzet bij Bocholt om de druk bij Visé te verhogen. De 2e helft bleef Bocholt echter telkens op een marge van 2 tot 3 doelpunten steken en probeerde Vise deze marge nog te verkleinen. Dit lukte niet, Bocholt speelde de wedstrijd gedegen uit en pakte daarmee de verdiende 2 punten en volle winst met deze competitiestart. Eindstand was 22-19 in het voordeel van Achilles Bocholt. Volgende week wacht landskampioen St Truiden. Een zwaar programma bij de start van de competitie voor de Dames. Het getoonde spel tijdens de voorbereiding en uit deze wedstrijd, gecombineerd met veel enthousiasme, geeft alle vertrouwen voor een goed seizoen bij de Dames.

Bocholt |   Edel Robyns , Michelle Smits, Iris Peeters 5 | Sam Robyns, Sofie Geutjens, Lien Schrijvers 2 | Cindy Rooijakkers 1

Beloften:

Bocholt startte uitstekend met een 3-0 voorsprong door enkele snelle uitbraken en goed verdedigingswerk en hield gedurende de gehele 1e helft een ruime voorsprong op Visé. Met tussenstanden van 11-5 en 12-8 speelden de Beloften van Bocholt een prima partij, mede ook door goed keeperswerk van nieuwkomer Marloes van Maaswaal. Viseé verkleinde voor rust via Tamara Peric het verschil tot 4 doelpunten. In de 2e helft was er een omzetting van verdediging bij Bocholt, die goed uitpakte: Vise had meer moeite met de afrondingen. Helaas werden er in deze fase minimaal 6 open kansen om zeep geholpen bij Bocholt en zodoende  hield Visé hoop op de aansluiting. Via een 17-11 voorsprong voor Bocholt in de 44e minuut brak er toch nog een zenuwslopende fase aan. Individuele dekking op de uitstekend spelende Sam Robyns en missen van kansen aan Bocholter zijde, leidde tot rommelige toestanden waardoor Visé wist terug te komen tot 21-21. Maar in de laatste aanval voor Bocholt wist dezelfde Sam Robyns op vrijworp doel te treffen en zodoende de verdiende beide punten in Bocholt te houden.

Bocholt | Cindy Rooijakkers 5| Sam Robyns 4 | Elien Noten 4 | Kim Janssen 3 | Soe Welters 2| Femke Leurs 2 | Joelle Velter & Marleen Tijskens 1.
Visé | Celine Rademeeker 5 | Lea Peeters 4 | Tamara Peric 3 | Celine Dubuc & Juliette Maes 2 | Katarina Matzaris, Astrid Terron, Celine Cibamont,Alix Hoge,Greetje Swennen 1.