Dames boeken overwinning op naaste concurrent

De terugronde van de 1e Nationale is begonnen en dit betekende voor Achilles Bocholt een ontmoeting met landskampioen Sint Truiden. In de heenronde werden de punten, na een Bocholtse inhaalrace, gedeeld; 24-24. De spanning was in het begin van de wedstrijd merkbaar, wat ook normaal wanneer de 2 bovenste ploegen van de rangschikking tegen elkaar op het veld staan. Waar Sint Truiden in de eerste helft de bovenliggende partij was, was dit in de 2e 30 minuten Achilles Bocholt. De wedstrijd werd volledig omgedraaid en er werd uiteindelijk gewonnen met 28-23 (12-16 bij de rust). De beloften moesten voor de 2e keer haar meerdere herkennen in de belofteploeg van Sint Truiden. Ditmaal werd er verloren met 19-23.

Het begin van de wedstrijd verliep voor beide ploegen moeizaam. Spanning voerde de boventoon en de ploegen moesten duidelijk nog in haar ritme komen. Sint Truiden had dit aanvallend het eerste op orde en kon middels afstandsschoten weglopen naar 5-8. Bocholt rechtte direct hierna haar rug en kon de bordjes weer gelijk trekken; 8-8. In de laatste 10 minuten van de 1e helft liep Sint Truiden echter weer weg. De grootste voorsprong betrof 6 goals, gelukkig wist Achilles vlak voor het verstrijken van de 30 minuten nog 2 doelpunten te maken. Dit bracht de ruststand op 12-16.

“Aanvallend waren we teveel individueel aan het spelen; te weinig collectief samenspel. Maar vooral verdedigend gingen we de mist in. We lieten hun alles doen wat ze maar wilden, we waren laks, lui en stapten niet uit, waardoor kwaliteitsvolle speelsters zeer gemakkelijk aan het score kwamen.”, aldus opbouwspeelster Britte Dedroog.

Bocholt had deze kloof van 4 doelpunten binnen no-time weggewerkt in de 2e helft. Afspraken werden nu wel nagekomen en het momentum wisselde naar Bocholtse zijde. Op 18-17 voorsprong bleven de ploegen een minuut of 10 lang stuivertje wisselen. Sint Truiden had beduidend meer moeite de dekking van Achilles te verschalken en zag de thuisploeg haar voorsprong vergroten via tegenaanvallen. Het publiek ging erachter staan en bij een tijdstraf voor Sint Truiden 2 minuten voor tijd was het pleit beslecht. Het scorebord liet na 60 minuten handbal een 28-23 overwinning zien voor Bocholt, waardoor ze nu 4 punten voorprong hebben op Sint Truiden.

Dedroog: “Door het verdedigende aspect op te pakken en collectief te vechten in die dekking hebben we de match kunnen kantelen. We stapten uit, er was een veel betere communicatie en we werkten keihard waardoor Sint Truiden nog amper aan het scoren kwam. Ook onze keeper Jilly Achten heeft zeker een groot aandeel gehad in de 2e helft. Aanvallend speelden we collectief en wachtten we op echte kansen, waardoor deze ook beter werden benut.”

De volgende keer dat er tegen Sint Truiden wordt gespeeld, betreft het de kwartfinale van de beker. “De bekermatch wordt zeker geen gemakkelijke opdracht. Sint Truiden zal zeker op revanche uit zijn, maar de overwinning van afgelopen zaterdag zal ons zeker een boost geven om ook die bekermatch tot een goed einde te brengen. We willen die bekerfinale als ploeg zo graag, dat we alles aan gaan doen om ons te kwalificeren. Het zal vast en zeker een spannend duel worden.”

Aankomende zaterdag staat er voor de dames een verplaatsing op het programma. De wedstrijden in en tegen Waasmunster zullen starten om 16.00 met de beloftewedstrijd, waarna de 1e ploeg om 18.00u gaat proberen de punten mee naar Bocholt te nemen. De bus naar Waasmunster vertrekt om 12.30u aan de kerk in Bocholt en om 13.05u aan de carpoolparking in Houthalen. Er is nog plaats voor enkele supporters!

“Tegen Waasmunster spelen is altijd een zware partij, zeker een uitmatch. Ze hebben ons in het verleden al weten te pakken, dus moeten we goed op ons hoede zijn. Anderzijds zijn wij gewoon een zeer goede ploeg en de overwinning tegen Sint Truiden heeft ons veel vertrouwen gegeven. Als we collectief blijven spelen en vanaf minuut 1 geconcentreerd zijn, maken we een zeer grote kans.”, voegt Dedroog tot besluit toe.

Tussenstanden:

10 min: 2-3

20 min: 8-9

30 min: 12-16

40 min: 18-17

50 min: 23-22

60 min: 28-23

Doelpuntenmakers Achilles Bocholt – HB Sint-Truiden:

E. Robyns 12, Mulder 6, Nelissen 2, Noten 2, Dedroog 2, Peeters 1, S. Robyns 1, Kranzen 1 en Janssen 1.