Dames Bocholt verpulvert Waasmunster

Dames Bocholt verpulveren Waasmunster

Vanavond was de grote vraag of onze dames de stijgende lijn van de laatste tijd konden doorzetten tegen het altijd fanatiek spelende Waasmunster. De thuiswedstrijd ging nog verloren en dus was er veel aan gelegen om nu orde op zaken te stellen. Met een ziek trainersduo reisden onze dames af naar Waasmunster. Vanaf de 1e aanval werd duidelijk dat Bocholt orde op zaken ging stellen om plek 2 vast in handen te houden. Een wederom sterk spelende Iris Peeters opende de score en binnen een oogwenk was de stand 0-3 voor Bocholt. De dekking stond zeer solide en gedreven en kwam er alsnog een doorbraak, dan hield doelvrouw Jilly Achten haar doel meermaals schoon. Opvallend was het constant hoge niveau van Bocholt. Dankzij haar dekking (4 tegendoelpunten na 26 minuten) kon men aanvallend vrijuit spelen. Sofie Geutjens, trefzeker met 5 treffers, liep ongelukkig en snel tegen haar 2e tijdstraf aan, daar waar aan de overzijde tijdstraffen vaak uitbleven. Edel Robyns hield haar hoofd koel ondanks fysieke tegenstand en scoorde 6 maal. De ruststand werd bepaald op 6-16.

Na de pauze bleef Bocholt geconcentreerd spelen en wist men dat de wedstrijd snel op slot gespeeld moest gaan worden. Britte Dedroog viel zeer sterk in en scoorde 3 maal in de beginfase. Nele Kranzen, goed voor 5 doelpunten, maakte enkele zeer mooie doelpunten in de uitbraak. Het spel van Waasmunster kwam niet meer op gang en Bocholt kon de score verder uitbouwen en vrijuit doorwisselen. De score werd door wederom een prima spelende Kim Janssen bepaald op 13-30. Door het verlies van Visè in Hasselt hebben onze dames de 2e plek achter landskampioen St .-Truiden in eigen handen. Onze dames spelen de aankomende 2 weekends een thuiswedstrijd in de Damburg tegen Middelkerke en Antwerpen en hopen op veel steun van de supporters om plek 2 vast te houden bij aanvang van de Play-Offs! 

Achilles Bocholt : Nele Kranzen 5, Edel Robyns 6, Sofie Geutjens 5, Iris Peeters 2, Kim Janssen 3, Cindy Rooijakkers 2, Britte Dedroog 4, Michelle Smits 2 en Femke Leurs 1

Beloften Bocholt ijzersterk 

Na de grote winstpartij tegen Gent, 34-17, waren de verwachtingen hoog gespannen aan Bocholter zijde. Joelle Velter kreeg deze week het slechte nieuws dat haar kruisband is afgescheurd vorige week en Joelle zal na een operatie hard moeten gaan werken aan herstel. We wensen haar alle kracht om snel weer terug te komen op het veld. Bocholter talenten Lieke Theuwissen en Myrthe Eerlings werden aan de ploeg toegevoegd. Ook bij de Beloften een gelijk scorepatroon als daarna het eerste team: 0-3 na 5 minuten spelen. Waasmunster kreeg geen vat op het sterke spel van Bocholt en met regelmaat werd Kim Janssen (9 treffers) op de cirkel gevonden met prachtig combinatiespel. Beide keepsters, Marloes van Maaswaal en Jasmijn Geelen, keepten zeer solide. De dekking werkte zeer hard en Waasmunster had moeite het doel te bereiken. In de aanval waren er vele mooie combinaties en van elke positie werd het doel getroffen. De ruststand werd bepaald op 5-14. Na rust werd de dekking omgezet en kon er goed doorgewisseld worden. Beide jeugdige speelsters Lieke en Myrthe wisten samen 5x doel te treffen en de handen op elkaar te krijgen met mooie acties. Britte Dedroog speelde ook weer zeer solide en samen met routinier Lien Schrijvers werd de dekking goed neergezet. Na 60 minuten mooi en sterk spel werd de eindstand op 10-27 bepaald, waardoor er volgende week bij minimaal een gelijkspel tegen DHT Middelkerke/Izegem, de Beloftenfinale bereikt wordt en men zich opnieuw kan gaan opmaken voor hopelijk een prachtige dag voor handballend Bocholt.   

Achilles Dames Beloften: Britte Dedroog 7, Kim Janssen 9, Soe Welters 4, Marleen Tijskens 1, Femke Leurs 1, Lieke Theuwissen 4 en Myrthe Eerlings 1

 

Volgende Wedstrijd Achilles Bocholt:
Zaterdag 10 februari 2018  (Damburg): Bocholt - DHT Middelkerke/Izegem , aanvang 20u15 (Beloften 18u30)