Dames Bocholt overklast Initia Hasselt

Onze Bocholter dames moesten zaterdagavond op verplaatsing naar Hasselt. Deze wedstrijd was van groot belang voor het verdere vervolg van de competitie omdat bij winst Bocholt uitstekende kaarten had om plek 2 te bemachtigen bij de start van de Play-Offs. Hasselt speelde vanaf het beginsignaal met mandekking. Bocholt liet zich niet van de wijs brengen en maakte gebruik van alle mogelijkheden die er lagen. Tot aan de 17e minuut hielden de ploegen elkaar in evenwicht  mede door enkele doelpunten van Hasselt Speelster Linda Vallen: 8-8. Hasselt veranderde meerdere malen van strategie, maar niets pakte positief uit voor de thuisploeg. Bocholt had telkens antwoord en strafte elke tactische actie van Hasselt af en liep snel uit naar een 9-18 ruststand.

Na rust opnieuw een geconcentreerd Bocholt, dat snel uitliep naar 14-27 in de 42e minuut. De wedstrijd was gespeeld en Bocholt kon volop blijven doorwisselen. Bocholt hield het verschil op minimaal 10 doelpunten in de eindfase. Eindstand werd bepaald op 24 - 36 winst voor Bocholt. Een geweldig mooie overwinning met goed keeperswerk van Jilly Achten en in de eindfase enkele mooie reddingen van Marloes van Maaswaal. Edel Robyns  Nele Kranzen, Iris Peeters en Cindy Rooijakers namen het merendeel van de doelpunten voor hun rekening. De ploeg kan nu met een goed gevoel de kerstperiode in gaan.

Volgende wedstrijd: zat 27 januari  2018 in de Steenakker : Bocholt  - Gent. Aanvang 20u15.

Achilles Bocholt : Nele Kranzen 6 | | Edel Robyns 7 | Sofie Geutjens 3 | Elien Noten 2 | Iris Peeters 5 | Kim Janssen 2 | Cindy Rooijakkers 5 | Britte Dedroog 1| Sam Robyns 3 | Michelle Smits 1 | Lien Schrijvers 1 |

Beloften Bocholt pakken punt bij Initia Hasselt

De beloftenploeg speelde zaterdag op verplaatsing bij Initia Hasselt. In de thuiswedstrijd tegen Hasselt had Bocholt haar handen vol  maar won in de eindfase met 22-20. In de 1e helft keek Bocholt toen aan tegen een 10-11 achterstand. Zaterdagavond was de start wederom voor Hasselt : 3-0. Bocholt had moeite met afronden tegen de sterk spelende keepster aan Hasselt zijde; het aanvalstempo en scherpte moest echt beter. Bocholt veranderde van dekkingswijze en kwam terug tot 6-6 in de 20e minuut. In de laatste fase 1e helft wist Bocholt door te drukken en ging het rusten met een 7-10 voorsprong. In de 2e helft liep Bocholt uit naar 8-13. Helaas werden er in de hele wedstrijd, met name de 2e helft, teveel technische fouten gemaakt, net als balverlies en slechte afrondingen waardoor Hasselt toch nog opnieuw in haar spel kon komen. Het werd in korte tijd 14-14 in de 25e minuut. Hasselt scoorde zelfs de 17-16, maar door een mooi schot van Marleen Tijskens kwamen de ploegen op gelijke hoogte: 17-17. De laatste aanval was nogmaals voor Bocholt waar een  afstandsschot van Soe Welters via de paal afketste. Een gelijkspel en punt voor Bocholt, waarmee het de koppositie weet te behouden door het betere onderling resultaat met Antwerpen.

Achilles Dames Beloften : Britte Dedroog 3 | Lien Schrijvers 5 | Soe Welters 4 | Marleen Tijskens 2 | Kim Janssen 1 | Femke Leurs 1 |  Laura Couckuyt 1