Dames Beloften halen punt tegen Antwerpen, Dames 1 winnen.

Na een goede, lange voorbereiding begonnen onze Beloften en Dames 1 aan de competitie met een thuiswedstrijd. Eerste tegenstander waren de Dames van Antwerpen, al jaren vaste waarde aan de top van het Belgische tophandbal. Al direct een serieuze test voor onze Dames om te weten als die stevige voorbereiding loont.

• Beloften :

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen beginnen onze Beloften zeer geconcentreerd aan de eerste helft die zeer gelijkopgaand verloopt. Lieke, Jolien en Femke vinden vlot de weg naar het doel. Met een ruststand van 12-10 was dat veelbelovend naar de 2de helft toe.

In die 2de helft kunnen onze dames deze voorsprong van 2 doelpunten behouden tot de 13de minuut. De bezoeksters begonnen toen aan een sterk offensief en liepen uit tot 16-19 na 22 minuten spelen. In een hectische slotfase wordt er stelselmatig van onze achterstand geknabbeld, maar de aansluitingstreffer blijft echter uit. In de laatste 5 seconden wordt er door Antwerpen een domme fout gemaakt op onze speelhelft waardoor Bocholt via penalty de kans kreeg om nog een punt uit de brand te slepen. Deze werd feilloos omgezet door Myriam waardoor de eindstand op 21-21 werd gezet. Een belangrijk punt voor onze Beloften.

Doelpunten Bocholt : Lien 1, Myriam 2, Jolien 7, Ils 1, Elien 2, Britte 1, Lieke 4, Gitte 1, Femke 2

• Eerste ploeg :

Onze Dames komen sterk uit de startblokken. Onze nieuwe aanwinst Cindy geeft dan ook dadelijk haar visitekaartje af door de eerste 2 doelpunten voor haar rekening te nemen. Na 6 minuten spelen staat het 4-1 en tanken onze dames vertrouwen. Antwerpen probeert aan te sluiten wat na 20 minuten ook lukt: 8-8. De thuisploeg houdt het hoofd koel en met 4 doelpunten op rij zet het weer orde op zaken. De bezoeksters laten hun echter niet uit hun lood slaan en bij 13-13 was weer alles te herdoen. Beide ploegen scoren nog 1 keer en op de buzzer krijgt Bocholt nog een vrije worp. Deze wordt mooi omgezet door Iris wat resulteert in een 15-14-voorsprong aan de rust.

In de tweede helft kwam Bocholt het beste uit de kleedkamers. Met 4 doelpunten op rij sloegen ze weer snel een kloofje. Bij een 23-17-stand na 19 minuten leken onze Dames op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar Antwerpen begon offensiever te verdedigen en Bocholt vond daar niet direct een oplossing op. Na een spannende slotfase konden de eerse belangrijke punten toch nog verdiend thuis gehouden worden. Eindstand: 26-24

Doelpunten Bocholt : An 4, Sofie 5, Jolien 1, Leen 4, Iris 4, Elien 1, Michelle 4, Cindy 3