Dames Achilles kansloos tegen koploper St.-Truiden

Onze dames moesten aantreden tegen regerend kampioen en huidig lijstaanvoerder St.-Truiden. De uitwedstrijd in St.-Truiden werd een uiterst spannend duel met een puntendeling. Onze dames was er veel aan gelegen om ook in het thuisduel punten te pakken in de reguliere competitie. Beide ploegen hielden elkaar tot aan de 15e minuut in evenwicht : 7-7. Hierna brak een sterke fase aan voor St-Truiden en liep het snel uit naar een 7-12 voorsprong onder leiding van Sara Marteleur, die een sterke wedstrijd speelde. Het verschil was gemaakt en beide ploegen gingen rusten met 11-17. In de 2e helft enkele goede aanvallen aan Bocholter zijde ;echter was men in de afronding en eindpass vaak ongelukkig. St -Truiden maakte hier gretig gebruik van en de wedstrijd was gespeeld. Via 18-26 en 22-30 werd de eindstand bepaald op 24-36. Aan Truiense zijde waren Sarina Leenen en Sara Marteleur goed voor 22 doelpunten. Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Hasselt. Om plek 2 in de reguliere competitie te behalen moet er gewonnen worden en zouden de kaarten voor onze dames goed uitzien, want in de Play-Off ronden worden de echte prijzen verdeeld.

Achilles Bocholt : Nele Kranzen 6 | Michelle Smits 4 | Edel Robyns 4 | Sofie Geutjens 3 | Elien Noten 3 | Iris Peeters 1 | Kim Janssen 1 | Cindy Rooijakkers 1 | Lien Schrijvers 1

Beloften Bocholt lijden 1e verlies tegen St.-Truiden

De nog ongeslagen Beloften leden afgelopen zaterdag tegen Sint-Truiden hun eerste verlies in een wedstrijd die tot het einde spannend bleef. De beslissing viel in de laatste 2 minuten ten nadele van onze Beloftenploeg. De start was voor St.-Truiden met een 0-3 voorsprong waarbij Evelien Claessens het verschil maakte aan zijde van St.-Truiden. Via 3-6 en 7-7 nam Bocholt in de 19e minuut het heft opnieuw in handen met een 8-7 stand. Bocholt liep na de time-out verder uit naar 10-7. In de eindfase deed St.-Truiden nog wat terug en gingen de ploegen rusten bij een 11-10 stand. De 2e helft was volledig stuivertje wisselen tot aan de 57e minuut met een stand van 21-21. Daarna enkele jammerlijke foutjes waarbij de eindstand op 21-24 werd bepaald voor St.-Truiden. Bocholt blijft met 1 punt voorsprong koploper en ziet Antwerpen en St.-Truiden naderen tot 1 resp. 2 punten achterstand.

Achilles Dames Beloften : Britte Dedroog 5 | Lien Schrijvers 5 | Joelle Velter 2 | Kim Janssen 3 | Femke Leurs 3 | Soe Welters 2 | Marleen Tijskens 1 |