Dames 1 wint uitduel van Eynatten

De verplaatsing naar Eynatten stond afgelopen weekend op de rol in de 5de speelronde voor Achilles Bocholt. Na een doelpuntrijke eerste helft (15-19) werd het uiteindelijk 24-34 in Bocholts voordeel, waardoor de ploeg haar eerste plek op de ranglijst houdt. De beloften hadden dit weekend geen wedstrijd.

Beide ploegen kwamen aanvallend zeer goed uit de verf in de eerste helft. Veelvuldig werd het doel gevonden en beide dekkingen het nakijken gegeven. Bocholt bleef telkens aan de goede kant van de score, maar echt uitlopen zat er in de beginfase nog niet in. Eynatten bleef middels afstandsschoten en afrondingen vanaf de rechterhoek in het spoor. Naar mate de wedstrijd vorderde ging de opponent technische fouten maken wat leidde tot een aantal makkelijke doelpunten aan de overzijde. Het verschil bleef vrijwel gelijk tot aan de rust; 15-19.

In de tweede helft ging verdedigend het roer om bij Bocholt. Er werd offensiever gedekt en hierdoor ging Eynatten meer missen en fouten maken. Het verschil liep in deze helft al snel op naar 10 doelpunten. Bocholt was in deze eerste 20 minuten na de rust heer en meester op het veld. Veelvuldig werden de ruimtes in de dekking benut en als team werden de kansen uitgespeeld en afgerond. Dit leidde tot een uitslag van 24-34.

“Het begin was een beetje rommelig, we misten een aantal open kansen en verdedigend liep het in deze helft niet zoals het van te voren besproken was. In de 2e helft liepen we weg bij Eynatten, doordat we agressiever uit de startblokken kwamen en we beter communiceerden in de dekking. Hierdoor konden we een aantal snelle tegenaanvallen lopen en de voorsprong uitbreiden. We speelden meer met ons koppie, waardoor we aanvallend minder technische fouten maakten en hen beter onder controle hadden.”, aldus Carlijn Mulder.

Aankomend weekend zijn er geen wedstrijden, maar op zaterdag op 3 november wordt de competitie weer hervat. Zowel de eerste ploeg als de beloften krijgen dan DHW Antwerpen op bezoek. Deze wedstrijden zullen plaatsvinden in sporthal de Steenakker. De beloftewedstrijd begint om 18.30u en de wedstrijd van dames 1 om 20u15.

“We moeten Antwerpen zeker niet onderschatten, zij zullen er alles aan doen om 2 punten mee naar huis te nemen. Net zoals ze tegen Hasselt 2 punten in eigen huis hebben weten te houden. Maar wij moeten zorgen dat we ons eigen spelletje blijven spelen, direct agressief in de dekking beginnen en onze afspraken nakomen. We hebben onszelf en het publiek te bewijzen dat wij er klaar voor zijn om dit jaar finales te gaan spelen.”, zegt Mulder tot besluit.

Tussenstanden :

10 min: 3-5

20 min: 10-13

30 min: 15-19

40 min: 17-24

50 min: 21-31

60 min: 24-34

Doelpuntenmakers Achilles Bocholt : E. Robyns 12, Mulder 7, Janssen 5, Kranzen 3, Dedroog 3, Noten 1, Nelissen 1, Welters 1 en Leurs 1