Dames 1 maten te groot voor DHW Antwerpen

Sporthal de Steenakker was afgelopen weekend het decor van de wedstrijd Achilles Bocholt – DHW Antwerpen. Na een beginfase waarin beide teams elkaar nog enigszins in evenwicht hielden, bleek al snel dat Bocholt 2 maten te groot was voor Antwerpen. Via een ruststand van 18-11 werd uiteindelijk nog verder weggelopen en stopte de score na 60 minuten bij 35-18. Onze beloften moesten na een spannende wedstrijd helaas hun meerdere erkennen in Antwerpen 2. Bij de rust was het verschil 2 doelpunten (12-14) en deze achterstand stond ook op het einde nog op het scorebord; 22-24.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd stonden voor beide ploegen in het teken dekking op orde krijgen en aanvallend een vuist kunnen maken. Bocholt bleek dit het eerste op orde te hebben en wist al vrij snel een gat te slaan van 3 doelpunten. Antwerpen was aanvallend in deze fase onmachtig en had geluk dat onze dames een aantal 100% kansen lieten liggen. Zelfs na een time-out van Antwerpen bleef Bocholt het beste van het spel hebben en liep vlot weg naar 7 verschil. De eindfase van de eerste helft hielden beide teams weer gelijke tred, mede doordat er aan Bocholter kant was fouten in het spel slopen; ruststand 18-11.

“Ik vind dat we zeer sterk gestart zijn tegen Antwerpen. De beginopstelling was een beetje anders als normaal. Misschien had Antwerpen dit niet verwacht en hebben we ze daar een beetje mee kunnen 'verrassen'. Onze verdediging stond er vanaf de eerste minuut en aanvallend was het collectief goed. Dat heeft ons zeker een boost gegeven voor het verdere verloop van de match. Er was gevaar vanuit elke positie en daardoor vonden we gemakkelijk de gaten in de Antwerpse verdediging.”, aldus spelverdeelster Iris Peeters.

In de 2e helft trapte Bocholt het gaspedaal nog verder in. Aanvallend werd er bijna iedere aanval een gat gevonden in de Antwerpse dekking en verdedigend werd er bijna geen kans weggegeven. Na een aantal snelle tegenaanvallen liep bij Antwerpen al het vertrouwen uit hun spel. Waar Bocholt er lustig op los bleef scoren, wist DHW in de laatste 10 minuten maar 1 keer het net te doen bollen. Dit leidde tot een uitslag van 35-18.

Peeters: “In de tweede helft hebben we in onze verdediging de foutjes van Antwerpen kunnen afstraffen. Elke speelster is goed ingevallen en ons niveau is 60 minuten constant gebleven.”

Aankomend weekend staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Op zaterdag 10 november wordt er in Sporthal Alverberg gespeeld tegen Initia Hasselt. De belofteploeg trekt ten strijde om 16u, waarna de 1e ploeg om 18u haar koppositie mag verdedigen.

“Voor enkele speelsters onder ons is dit altijd een spannende match. We mogen ze zeker niet onderschatten en we zullen er altijd met ons kopke moeten bijblijven. Op dit moment kan onze afwerking nog beter en voor de rest moeten we vooral verder doen zoals we bezig zijn.”, voegt Peeters tot besluit toe.

Tussenstanden:

10 min: 6-3

20 min: 14-7

30 min: 18-11

40 min: 25-14

50 min: 29-17

60 min: 35-18

Doelpuntenmakers Achilles Bocholt – DHW Antwerpen:

E. Robyns 8, Kranzen 8, Peeters 5, Mulder 5, S. Robyns 3, Dedroog 3, Nelissen 2 en Noten 1.