Bocholt wint tegen sterk Volendam

Verslag BENE-League
K. Volendam - Ach Bocholt: 27-33

Na een moeilijke start heeft Bocholt uiteindelijk met duidelijke cijfers de overwinning in en tegen Volendam behaald. Volendam liep snel 5 doelpunten uit maar aan de rust hadden onze Heren de rollen omgedraaid: 14-15. In het eerste kwartier van de tweede helft was het al Bocholt wat de klok sloeg en lag de wedstrijd bij 18-25 in een definitieve plooi. Uiteindelijk werd gewonnen met 27-33. Bocholt blijft zo tweede, een plek die het in de laatste wedstrijd tegen Hurry Up nog één keer moet verdedigen. Supporters komende dinsdag (20u30) op post in de Damburg! Forza Bocholt!

Iedereen wist dat het niet gemakkelijk zou worden bij Volendam en de thuisploeg bewees waarom. Hinskens, van Schie en een sterke Josef scoorden samen achtmaal, terwijl bij Bocholt enkel Serge Spooren en Brecht Wertelaers hun bal zagen verdwijnen: 8-3 na tien minuten. Bocholt herstelde gelukkig het evenwicht en via Damian Kedziora, op strafworp en op het veld, en Bartosz Kedziora was de kloof tien minuten later gehalveerd: 12-10. Die laatste bracht Bocholt samen met Miha Pucnik en Wout Winters op gelijke hoogte met nog 2.5 minuut in de eerste helft; een tijdstraf voor Volendam werd uitgebuit door Bocholt waardoor het zelfs met een kleine voorsprong de rust in ging na een moeilijke eerste helft.

Bocholt nam het initiatief in het begin van de tweede helft over terwijl Volendam moeite kreeg om de bal in het doel te krijgen: 16-21 via Andreas Kittel na 40 minuten handbal. Ten Velde en van Schie hielden Volendam waren nog niet van plan om het vanuit Volendamse kant op te geven, maar een vliegertje van Damian Kedziora, gevolgd door een score van Wout Winters en een superredding van Bjorn Alberts op een vrijstaande van Schie beslisten over het verdere lot van de wedstrijd: 19-27. Bocholt liet dit immers niet meer schieten en leidde vijf minuten voor tijd met 23-32. Volendam kon het verlies nog wat polijsten maar Bocholt nam de twee punten mee naar huis: 27-33.

De verhoudingen in de top-4 blijven verankerd, want ook Tongeren en Hasselt wonnen hun match tegen resp. Aalsmeer en Quintus en ook Lions ging winnen op bezoek bij Visé. Dat ziet Sasja één punt uitlopen richting Belgisch kampioenschap na een gelijkspel van de Antwerpenaren tegen Bevo. Hurry Up won van Merksem en heeft de beste papieren voor de 5e plek. Onze laatste match tegen de mannen van Martin Vlijm komende dinsdag is dus nog een niet te onderschatten opdracht! Supporters dus op post in de Damburg, Forza Bocholt!

10 min: 7-3
20 min: 12-10
30 min: 14-15
40 min: 17-21
50 min: 21-29
60 min: 27-33

Achilles Bocholt : Bjorn Alberts, Clem Leroy, Stef Gijbels, Brecht Lamers, Brecht Wertelaers 3, Nejc Zmavc 1, Wout Winters 5, Jordi Cremers, Elias Koninkx, Andreas Kittel 1, Roel Valkenborgh, Joren Lamers, Serge Spooren 4, Damian Kedziora 11(5), Miha Pucnik 3, Bartosz Kedziora 4

2 minuten : Bocholt 5x / Volendam 3x

Scheidsrechters : Evers-Tuinstra