Bocholt wint in laatste play-off wedstrijd ruim van Hasselt

In de laatste speelronde van de play-offs kwam afgelopen zaterdag Initia Hasselt op bezoek in de Damburg. Achilles wilde deze wedstrijd winnend afsluiten om zo thuisvoordeel voor de finalewedstrijden af te dwingen, maar wist van te voren dat dit niet makkelijk ging worden. In Hasselt werd er eerder in deze play-offs moeizaam gewonnen met 25-28, waardoor de ploeg gewaarschuwd was. Niets was echter minder waar en na een moeizame start werd er soepel gewonnen met 34-24 (12-11 aan de rust).

Technische fouten en slordig in de afrondingen waren weeral de reden dat Bocholt niet al in de eerste helft afstand nam van Hasselt. Kansen werden gemist en verdedigend hadden onze dames in de beginfase weinig grip op de opbouwrij van de bezoekers. Hasselt wist echter niet verder dan 2 doelpunten weg te lopen en voor de rust had Bocholt de achterstand al omgebogen in een minieme voorsprong: 12-11.

Eenmaal terug op het veld voor de tweede helft was de voorsprong van 1 goal al snel vergroot. Bocholt trok het gaspedaal volledig open en liep Hasselt onder de voet. Via 22-15 na 40 minuten was de voorsprong daarna al snel 10 doelpunten. Waar Bocholt in de eerste helft nog kansen misten, gebeurde dit in de 2e helft bijna niet. Omdat ook de dekking goed bleef staan, groeide de voorsprong gestaag en kon er ook doorgewisseld worden. De eindstand: 34-24, waardoor Achilles Bocholt als koploper de finales ingaat om daar met Sint-Truiden uit te gaan maken wie er met de titel vandoor gaat.

“De start van de wedstrijd verliep moeizaam en we stonden als snel 0-2 achter. Er werden veel kansen gemist en veel technische fouten gemaakt, maar we wisten toch steeds gelijk te komen. Het ging dus ook de hele eerste helft gelijk op. Na de rust kwamen we op een voorsprong en zodra we op voorsprong komen kun je het team zien groeien. We werken dan echt als team, met en voor elkaar en tevens maakten we gebruik van snelle tegenaanvallen. De voorsprong werd hierdoor dan langzamerhand steeds groter en bijna iedereen heeft kunnen spelen.”, aldus Soe Welters, goed voor 4 doelpunten in deze wedstrijd.

Welters: “De laatste wedstrijd tegen Sint-Truiden was een superwedstrijd vanuit onze kant. We hadden eindelijk de oplossing gevonden en we hopen dit natuurlijk door te trekken naar de finales, maar Sint-Truiden blijft natuurlijk een goede tegenstander. We hebben het tegen hen nooit makkelijk en zullen zeker scherp het veld in moeten.”

De eerste finalewedstrijd staat gepland op zondag 5 mei. In sporthal Trudo te Sint-Truiden wordt er dan afgeworpen om 17u45. Onze dames kunnen alle steun en support gebruiken, dus supporters kom onze dames helpen aankomende zondag!

Tussenstanden :

10 min: 4-4

20 min: 7-8

30 min: 12-11

40 min: 22-15

50 min: 27-18

60 min: 34-24

Doelpuntenmakers Achilles Bocholt : Kranzen 7, S. Robyns 5, E. Robyns 4, Welters 4, Dedroog 3, Janssen 3, Nelissen 2, Noten 2, van den Noort 2 en Doeswijk 2.