Bocholt wederom beste der Lage Landen

Een ontketend Bocholt zette -tegen misschien zelfs de eigen verwachting in- de verhoudingen van het voorbije BENE-Leagueseizoen in de verf in het finaleweekend. Nadat Aalsmeer op zaterdag duidelijk tekort kwam om aanspraak te maken op de titel, gaf Bocholt in een spannende finale tussen de twee landskampioenen Lions voor het tweede jaar op rij het nakijken. Deze titel is het resultaat van een collectieve prestatie door een voor elkaar vechtende spelersgroep, en dus op Bocholter wijze behaald. De verkiezing van Damian Kedziora voor de 4e maal in het All Star Team en Wout Winters als MVP van het finaleweekend, zetten dat alleen maar extra in de verf.

Bocholt - Aalsmeer :

Nochtans was Bocholt in het begin van de halve finale tegen Aalsmeer nog niet overtuigd dat het erin zat. Janssen en Benghanem verplichten onze Heren tot achtervolgen, wat Wout Winters en Miha Pucnik met succes deden tot 3-3 na acht minuten. Waarna Evert Kooijman en later Damian Kedziora het commande overnamen en zo na twintig minuten handbal Bocholt leidde met 8-6. Ondanks regelmatig ondertal kon Bocholt blijven scoren, eerst via Serge Spooren en later via Brecht Wertelaers, die er eentje achterwaarts in kreeg. Dekker bleef aandringen maar was de enige in zijn ploeg die om kon met superdoelman Bjorn Alberts, die weer de ene ‘onhoudbare’ bal na de andere verhinderde in zijn netten te landen. Damian Kedziora zette de 14-9 ruststand op het bord.

Bocholt startte de tweede helft bijna direct met dubbel ondertal, maar Aalsmeer kon slechts één doelpuntje maken via Bottinga. Die kwam nu echter vaker tot scoren en toen het weerwerk van Wout Winters en Evert Kooijman (18-14) stokte en Bocholt de technische fouten opstapelde, deed Wong Aalsmeer zowaar weer aansluiten. Bottinga kreeg vanop de strafworplijn de kans op de gelijkmaker, maar Bjorn Alberts had een antwoord klaar: het bleef 18-17..Het bleek een keerpunt, want Wout Winters en Serge Spooren brachten Bocholt terug naar een veiligere voorsprong van vier doelpunten (23-19) met nog iets minder dan tien minuten te spelen. Bocholt controleerde uiteindelijk eenvoudig de slotfase en ging door naar de finale: einduitslag 29-24.

Bocholt : Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 3, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 4, Cremers, Koninkx, Kittel, Valkenborgh, Spooren 6, D. Kedziora 5(3), Pucnik 4

Scheidsrechters : Weijmans - Wolbertus

Bocholt - Lions :

In de heruitgave van de finale van vorig jaar nam Stavast de openingstreffer voor zijn rekening. Bjorn Alberts zette echter zijn goede vorm van zaterdag verder en Wout Winters ging ook door zoals zaterdag: 3-1, hoewel Hoiting alle zeilen bijzette in het Lions-doel. Miha Pucnik en Serge Spooren brachten Bocholt op 5-2 maar de Portugese Lions deden de Nederlanders aansluiten: 5-4. Serge Spooren en Wout Winters duwden nu het gaspedaal in en bij 11-6 leek Bocholt te controleren, maar Bergen, Ramos en Rebelo maakten weer een inhaalbeweging tot 11-10 na 20 minuten. Bocholt organiseerde zijn verdediging weer beter en Evert Kooijman en Brecht Wertelaers profiteerden van de tegenaanval (16-12). Clem Leroy deed zich opmerken maar woelwater Ramos zorgde dat Lions aan het rustsignaal nog volledig in de wedstrijd zat: 18-16.

De wedstrijd werd nog een pak bitsiger in de tweede helft, de zenuwen stonden strak gespannen. Bocholt profiteerde meer dan de tegenstander en Damian Kedziora maakte er 21-16 van op strafworp. Onze Heren  konden echter het scoretempo niet aanhouden en met nog een kwartier te gaan, kon het bij 25-23 nog steeds twee kanten op, net als 5 minuten later bij 28-26. Het doelpunt van de opgelapte Roel Valkenborgh en de rode kaart voor Feldmann gaven Bocholt ademruimte; Damian Kedziora twijfelde immers niet vanop de strafworplijn: 30-26. Omdat Hoiting niet van wijken wilde weten (maar onze Clem Leroy gelukkig ook niet) duurde het nog even voor Bocholt zijn overwicht via Wout Winters en Serge Spooren kon omzetten in een geruststellende 33-29 met nog 3 minuten op de klok. Bocholt speelde beheerst de wedstrijd uit en kon bij 34-31 de titel vieren!

Bocholt : Bjorn Alberts, Stef Gijbels, Clem Leroy, Brecht Wertelaers 5, Michiel Lamers, Wout Winters 6, Evert Kooijman 4, Jordi Cremers, Elias Koninkx, Andreas Kittel 1, Roel Valkenborgh 1, Joren Lamers, Serge Spooren 7, Damian Kedziora 6, Miha Pucnik 4.

Scheidsrechters : Thomassen - Schols