Bocholt voor de tweede keer op rij Landskampioen!

In de derde finalewedstrijd heeft Bocholt onmiddellijk het initiatief genomen. In de beginfase kwam Tongeren nog op voorsprong maar daarna was Bocholt, met duidelijk veel meer grinta dan vorige week, de betere ploeg. Vijftien minuten bleef Tongeren nog in het kielzog van Bocholt maar daarna duwde Bocholt even door tot 18-14 aan de rust. In de tweede helft dreef Bocholt het tempo en de efficiƫntie omhoog. Na zeven minuten stond Tongeren al met zeven doelpunten verschil met de rug tegen de muur. Het kon niets meer inbrengen tegen deze groene pletwals. Bocholt won uiteindelijk met ruime cijfers: 36-30. Na de winst in de BENE-League en de Beker van Belgiƫ is deze landstitel de derde prijs van dit seizoen. De triple is binnen!

In een uitverkochte en bijzonder sfeervolle Damburg kreeg het talrijk opgekomen publiek een wedstrijd met tophandbal te zien. Het begon nochtans moeizaam voor Bocholt. Doelman Schenk neutraliseerde de open Bocholter doelkansen in de beginfase, maar in het andere doel speelde Bjorn Alberts ook een oerdegelijke match. Sterkhouder Bartosz Kedziora liet opnieuw zijn topklasse zien en met een prachtige streep werd het 9-6 in de 18de minuut. Bocholt kon zo stap voor stap een kleine voorsprong uitbouwen en afstand nemen van Tongeren. Na doelpunten van Miha Pucnik en topschutter Roel Valkenborgh leidde Bocholt in de 20ste minuut al met 11-6 cijfers. In een kolkende sporthal bleef het tempo aan beide kanten enorm hoog. Ruststand 18-14.

Bocholt kon zich geen betere start in de tweede helft dromen. Met een mooi lobje van Damian Kedziora en na een steal kon Serge Spooren scoren op tegenaanval: 21-15 na 3 minuten. Aangemoedigd door een fantastisch groen supporterslegioen begaf een ontketende thuisploeg niet. Tongeren geraakte niet meer door de ijzersterke Bocholter verdediging. In de 44ste minuut kon Nejc Zmavc na een derde tijdstraf plaatsnemen in de tribune. Met nog enkele superacties van Miha Pucnik, Damian Kedziora en Bartosz Kedziora werd het zelfs 29-20 na 18 minuten. De Bocholter supporters begonnen al te hopen op die derde prijs van dit seizoen. Roel Valkenborgh deed er nog een schepje bovenop en zorgde voor een 10-doelpuntenkloof in de 53ste minuut. In de slotfase kon Tongeren nog milderen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het laatste Bocholter doelpunt van dit prachtseizoen werd gemaakt door Elias Koninkx. Eindstand 36-30.

De felbegeerde triple is dus een feit. Met de landstitel van het voorbije seizoen erbij, heeft Bocholt maar liefst 4 prijzen op een rij binnengehaald. Een uitzonderlijke prestatie!

Voor het nieuwe seizoen kan Bocholt de huidige ploeg ongeveer behouden. Nejc Zmavc gaat als profspeler aan de slag in Spanje en wordt vervangen door Lions speler Evert Kooijman. Brecht Lamers vertrekt naar Houthalen. Onze T2 Korneel Douven gaat aan de slag als T1 bij Initia Hasselt. We wensen hen veel succes toe in hun nieuwe uitdaging!

Ondanks deze wijzigingen gaan we volgend seizoen ongetwijfeld opnieuw prachtig handbal zien in onze Damburg. Forza Bocholt!