Bocholt verstevigt de leiderspositie!

Het beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden, uit in Visé. Achilles Bocholt zal het de rest van het seizoen zonder Martijn Meijer moeten doen. In het EHF-duel tegen La Rioja scheurde hij immers zijn patella-pees af van de rechterknie. Martijn werd gisteren al geopereerd en ook langs deze weg wensen we hem een spoedig herstel toe. Terug naar de wedstrijd van gisteren. In de eerste 20 minuten kon Bocholt geen afstand nemen van Visé, meer nog we stonden zelfs 2 doelpunten in het krijt. In het slot van de eerste helft was Bocholt echter heer en meester waardoor we gingen rusten met duidelijke cijfers: 9-17. In de tweede helft konden we maximaal 11 doelpunten uitlopen. Visé deed wat het kon maar kon Bocholt uiteindelijk niet meer bedreigen. Eindstand 25-29, de punten kwamen dus terug mee naar Bocholt.

Beide ploegen startte zenuwachtig aan de wedstrijd. Het duurde tot bijna de 4de minuut vooraleer het eerste doelpunt werd gescoord: 1-0. De eerste 2 doelpunten waren voor Visé. Serge Spooren mocht de score openen langs Bocholter zijde en ook het 2de doelpunt scoren nadat hij zelf de bal onderschepte. Bartosz Kedziora bracht zijn nieuwe club terug op voorsprong maar dit was zonder Wout Winters en Quinten Colman gerekend. Yves Vancosen hing de bordjes terug gelijk en zou nadien nog 2 maal scoren. Serge Spooren kon terug de gelijkmaker scoren. Wout Winters miste echter in het lege doel waardoor we niet op voorsprong kwamen. Vincent Bello en Bartosz Kedziora brachten Visé wel op voorsprong. Wout Winters zorgde terug voor de gelijkmaker. Quinten Colman bracht ons na 22 minuten wedstrijd op voorsprong. Een redding van Clem Leroy volstond voor Damian Kedziora om de voorsprong te vergroten. Visé wist in de laatste 8 minuten van de eerste helft niet meer te scoren. De jongens van Achilles Bocholt konden de netten wel nog doen trillen. De doelpunten kwamen van onder meer van Quinten Colman, Serge Spooren en Wout Winters. Damian Kedziora bepaalde de ruststand met een lobje: 9-17.

Achilles Bocholt kwam goed uit de kleedkamers. Serge Spooren mocht de score openen in de tweede helft. Gevolgd door een knap onderhands doelpunt van Ruben Roelants, zo stond er al een verschil van 10 doelpunten op het scorebord: 9-19 na 32 minuten wedstrijd. Clem Leroy bleef de ballen stoppen. Damian Kedziora zorgde voor een maximale voorsprong van 11 doelpunten (10-21). Visé kon toen wat milderen via doelpunten van Benjamin Danesi, Vincent Bello en Hamza Hadzic. Een strafworp van Damian Kedziora spatte nog uiteen op de paal, zo bleef het na 40 minuten wedstrijd 14-22. Hamza Hadzic bleef de Bocholter verdediging pijn doen. In het laatste kwartier mocht Bjorn Alberts nog eens zijn kunsten komen tonen in de plaats van Clem Leroy. Bjorn Alberts stopte meteen de eerste bal! Adrien Cusumano herleidde het verschil tot 5 doelpunten via een tegenaanval (19-24). Enkel Hamza Hadzic bleef de Bocholter verdediging pijn doen, langs onze kant wisten Brecht Wertelaers, Roel Valkenborgh en Quinten Colman nog te scoren. Bij een stand van 20-27 en met nog iets minder dan 8 minuten op de klok nam Bart Lenders een time-out. De broertjes Danesi wisten daarna nog te scoren. Pieter Winters en Jorn Ceyssens mochten ook nog even de Bocholter kleuren verdedigen. Adrien Cusumano mocht de eindstand vastleggen: 25-29!

Bocholt wint dus ook overtuigend in Visé. Komende zondag staat die andere klepper op het programma. Achilles Bocholt ontvangt dan in eigen huis OCI Lions, de tweede in de stand. Zondagnamiddag zullen ook alle jeugdploegen voorgesteld worden. Supporters op post. Forza Bogget!