Bocholt verliest van gretig Lions

Verslag BENE-League
Ach. Bocholt – Limburg Lions: 29-31

Onze Herenploeg heeft zijn vel duur verkocht, maar Limburg Lions hadden de overwinning iets meer nodig en pakte deze dan ook. De bezoekers recupereerden Ramos en dat had de Damburg snel door, want onder diens impuls ging het naar 1-4 na ongeveer 5 minuten. Bocholt snapte dat het alle hens aan dek was en via Wout Winters, Serge Spooren en Brecht Wertelaers werd de score binnen de twee minuten gelijk getrokken. Bjorn Alberts stond weer een goede match te keepen, net als zijn overbuur Hoiting, en de twee verdedigingen hielden het hoge aanvalstempo goed vol; de match was volledig in evenwicht. Bij Bocholt waren het opbouwers Wout Winters en Roel Valkenborgh die voor de scores zorgden, onze tegenstanders deden vooral hoekspelers Schmeits en Jansen dat. Bij 10-10 werd de Bocholter afwerking wat minder en cirkelspelers Bergen en Steins (knap) sloegen een kloofje van twee doelpunten; iets later maakte Schmeits er zelfs 3 van: 10-13. Via Serge Spooren en Damian Kedziora kropen we nog wat dichter, maar de bezoekers gingen met een 13-15 voorsprong de kleedkamers in.

De Bocholter start van de tweede helft was verschroeiend en met tegenaanvallen van Brecht Wertelaers en Roel Valkenborgh was alles weer rechtgezet: 15-15. De topscorers van de avond, Serge Spooren (9 stuks) en woelwater Ramos voor Lions (10 stuks waarvan 3 strafworpen), scoorden om en om en daarna lukte het Serge om een kloof van twee doelpunten te forceren: 19-17. Lions kwam vervolgens in ondertal staan maar het lukte hen zowaar om de kloof te dichten in die periode en erna via Ramos en Feldman er zelf eentje te slaan: 19-21. De scheidsrechters moesten hun wedstrijdmanagement nu wat strenger maken -en deden dat ook- want de hevigheid nam alleen maar toe. Intussen deden vooral de afstandsschoten van de bijna 2 meter lange Feldman Bocholt pijn en Evert Kooijman moest een onmogelijke draaibal uit zijn polsen schudden om Bocholt in de buurt te houden: 22-25 met nog 9 minuten op de klok. Na de broodnodige time-out was Ramos er weer als de kippen bij (23-27), maar Evert Kooijman scoorde twee keer op rij tegen zijn ex-ploeg en ging het verschil terug naar twee. Na een nieuwe pegel van Feldman en de tegenscore van Serge Spooren, kreeg Lions een tijdstraf en kon opnieuw Evert Kooijman twee keer scoren, op een leeg doel: 29-30. Lino Janssen scoorde en vervolgens Miha Pucnik met nog 30 seconden op de klok en time-out voor Lions. Nuno Rebelo zorgde voor de ontlading bij de bezoekers, die zo met de 29-31 eindstand een goede zaak deden richting Final 4.

Bocholt moest dus een thuisnederlaag toestaan maar kon zich dat veroorloven, terwijl Lions nu zijn eigen lot in handen houdt. Het moet wel nog steeds winnen tegen NeLo, want Aalsmeer had geen problemen met Tongeren en verbeterde zijn doelpuntensaldo ten opzichte van Bevo, dat nipt bij Hasselt ging winnen. Initia komt zo ook nog in de problemen als het niet kan winnen bij Visé volgend weekend, want zowel Aalsmeer als Bevo kunnen nog gelijkkomen qua punten. Dan komt het aan op doelpuntensaldo: Hasselt staat op +67, Aalsmeer op +58 en Bevo op +50. Bevo krijgt dan ook nog eens Bocholt op bezoek en als het niet kan winnen, is het sowieso voorbij voor de heren uit Panningen, tenzij Aalsmeer verliest met 9 of meer doelpunten verschil bij Hurry Up. Hasselt kan dan ook verliezen met maximum 16 punten verschil.

Veel rekenen, maar van de vier kanshebbers op de drie laatste plaatsen zal er geen één willen verliezen. In de marge won Volendam van Sasja en legt zo beslag op de 6e plaats (+33), want Visé (+3) kon zijn saldo maar met één punt verbeteren door zeer nipte winst bij Quintus, de definitieve rode lantaarn. Omdat Hurry Up won bij NeLo, worden de Zwartemeerders achtste en pinnen ze onze handbalburen vast op plaats 9. Het kan hen weinig schelen, want ze zijn zeker van Belgische play-offs en een nieuwe BENE-League. Tongeren en Sasja moeten daar voor gaan vechten.

Bocholt kan volgend weekend op niveau blijven sparren door het bezoek bij Bevo; het weekend erna is het knallen in Den Bosch. Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 6-6
20 min: 10-12
30 min: 13-15
40 min: 19-18
50 min: 22-24
60 min: 29-31

Bocholt : Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 3, M. Lamers, Winters 4, Cremers, Kooijman 6, Koninkx, Kittel, Valkenborgh 3, J. Lamers, Spooren 9, D. Kedziora 3(2), Pucnik 1

Scheidsrechters : Hommen - Remmerswaal