Bocholt speelt gelijk na inhaalrace

Landskampioen Sint-Truiden stond afgelopen weekend op het programma voor onze dames. Op verplaatsing werd er na een spannend slot uiteindelijk een puntendeling behaald (24-24). Na een ruststand van 13-8 moest Achilles Bocholt in de achtervolging, welke uiteindelijk leidde tot de gelijkmaker in de laatste minuut. De belofteploeg moest ook deze week haar meerdere erkennen in de tegenstander: Sint-Truiden 2 was te sterk met 27-16.

De eerste paar minuten van de wedstrijd was het vooral aftasten. Beide keepers wisten een aantal ballen te stoppen en de verdedigingen voerder de boventoon. Vanaf 3-3 moest Bocholt elke keer in de achtervolging. Gaandeweg de eerste helft werd deze achterstand beetje bij beetje groter tot een maximum van 5 doelpunten. Aanvallend was er te weinig druk en creativiteit, wat leidde tot moeilijke shots middels passief spel. Verdedigend werd de grip op de tegenstander verloren en kwam Sint-Truiden steeds beter in de wedstrijd. Dit leidde tot de ruststand van 13-8 in het voordeel van Sint-Truiden.

In de tweede periode stond er een ander Bocholt op de vloer. De dekking was een stuk agressiever en aanvallend gezien werd er met meer passie en bezieling gespeeld. “Het grote verschil tussen eerste en tweede helft was in mijn ogen vooral beleving. Er werd gespeeld met meer gerichte druk in plaats van lateraal spel en we speelden meer op de voegen”, voegt Nele Kranzen toe.

Achilles Bocholt kruipt steeds dichterbij en heeft na 41 minuten handbal de marge verkleint tot 3 doelpunten.  Sint-Truiden vind echter de veerkracht om weer uit te lopen tot 6 doelpunten. Vanaf 22-16 (49') is het echter alleen Bocholt wat de klok slaat. Het tempo wordt verder opgevoerd, de dekking voert de opdrachten goed uit en wanneer deze gepasseerd werd stond de keeper vaak op de juiste plek. Het momentum kwam steeds meer in handen van onze dames en de achterstand werd kleiner en kleiner. In de laatste 10 minuten weet Sint-Truiden slechts 2x te scoren en onze dames ruiken bloed. Bij 24-23 wordt de bal onderschept en met nog 40sec op de klok valt de gelijkmaker in het net. Na een time-out wordt de laatste Truidense aanval afgeslagen en pakt Bocholt, net als vorig seizoen, een gelijkspel in deze moeilijke uitwedstrijd.

“We hebben een tijd op 2 punten gestaan, maar elke keer als wij scoorden kregen we ook een doelpunt tegen. Op 28-30 stonden we nog steeds twee goals achter. Het geloof op een resultaat kwam pas toen we in die aanval op 1 doelpunt kwam en daarna geen doelpunt tegen kregen”, tekent Kranzen, maker van 6 goals, op.

“Het gevoel na de wedstrijd was dubbel. Aangezien je 6 doelpunten ophaalt in 10 minuten en in een relatief slechte wedstrijd nog een gelijkspel eruit kan halen, was het eerste gevoel euforisch. Maar het feit dat je weet dat het een slechte wedstrijd was en je er eigenlijk veel meer uit kan halen is gewoon zonde. Dus een dubbel gevoel. In mijn ogen hebben we een punt gewonnen, maar het moet gewoon beter als we voor de prijzen willen gaan.”

In de volgende speelronde komt Visé op bezoek in de Damburg. Op zaterdag  6 oktober begint de belofteploeg om 18u30, waarna de eerste ploeg aanvangt om 20u15. “We mogen Visé zeker niet onderschatten. Het is een ploeg waar we meestal ofwel goed ofwel slecht tegen spelen. Snelheid wordt ‘key’ in deze wedstrijd. Het zal er ook vanaf hangen hoe Visé het vertrek van bepaalde spelers en blessures kan opvangen. We zullen alleszins vol aan de bak moeten gaan om te kunnen winnen en vooral niet zo veel moeten variëren in onze ups en downs gelijk de wedstrijd in Sint-Truiden. Het is dus belangrijk om vanaf moment 1 volledig bij de les te zijn”, blikt Kranzen alvast vooruit op de volgende wedstrijd.

Doelpuntenmakers HB Sint-Truiden – Achilles Bocholt:

E. Robyns 11, Kranzen 6, Janssen 4, Welters 2 en Dedroog 1.