Bocholt sluit competitie af met valse noot

Verslag BENE-League
H. Bevo - Ach. Bocholt: 40-27 

Een zware nederlaag, een blessure van een basisspeler en een hoop onterechte verwijten vanuit Aalsmeer: dat was het resultaat van de passage van Bocholt bij Bevo in het laatste competitieduel van deze BENE-League. Bocholt wilde er net als tegen Lions nog een wedstrijd van maken in De Heuf, waar de thuisploeg niet alleen moest winnen maar het verschil zo hoog mogelijk moest opdrijven. Jordens, Poot en Polman zorgden alvast goed voor de productie, maar Roel Valkenborgh, Wout Winters en Evert Kooijman lieten niet begaan. Zo stond het na tien minuten 8-6 in een gespannen kijkstuk. Brecht Wertelaers deed Bocholt terug aansluiten maar dat was van korte duur; de Bocholter afwerking was niet scherp genoeg en Bevo scoorde soms uit een halve kans. Serge Spooren en Miha Pucnik hielden Bocholt in de race (14-12) maar toen laatstgenoemde een tijdstraf kreeg, snelde Bevo naar 18-13. Onze opbouwrij kon dat verschil terugbrengen naar 3, maar Polman -ook in ondertal- had voor de rust het laatste woord: 21-16

Na de pauze roken Jordens en van den Beucken Bocholter bloed en nog voor de rust verteerd was, stond Bocholt maar liefst zeven doelpunten in het krijt: 23-16 (32’). Serge Spooren en Damian Kedziora trokken in het verweer (24-19) maar toen sloeg het noodlot toe voor Roel Valkenborgh: vinger uit de kom. Bocholt was compleet van slag, kende het ene misverstand na het andere op het veld en Bevo hield het tempo strak: via Colman, Polman en Jordens stoomde het naar 32-22, waarbij Bocholt tweemaal in ondertal stond. Met nog een kwartier op de klok deed het feit dat Aalsmeer de maat aan het nemen was van Hurry Up, de thuisploeg nog een versnelling hoger schakelen tegen Bocholt, dat zijn wisselmogelijkheden zag slinken. Het was dankzij een deftige verdediging en een schrandere invalbeurt van youngster Michiel Lamers (2 zéér knappe doelpunten), dat Bocholt weerwerk kon blijven bieden. Augustinus en Janssen hielden nog een slotoffensief, maar het mocht niet baten: scores van Damian Kedziora en Andreas Kittel zorgden ervoor dat Bevo won met ‘niet meer’ dan 40-27 en dat bleken 4 doelpunten te weinig gemaakt of te veel binnen gekregen voor de formatie van Jo Smeets, dat met gelijke punten Aalsmeer ziet doorgaan naar de Final4 op basis van doelpuntensaldo.

Bocholt verliet het veld met een hoop vraagtekens in het hoofd, want het vertoonde spel, de zware nederlaag en de nieuwe blessure maken de eerdere favorietenrol van Bocholt in het Final 4 tornooi minder vanzelfsprekend. Mentaal en fysiek zal er oplapwerk nodig zijn. Langs de andere kant waren de voorbije twee speelweekends voor Bocholt minder belangrijk dan voor anderen: het feit dat de zenuwen hooggespannen stonden voor de laatste tickets, bewezen de afwijzende reacties en insinuaties vanuit Aalsmeer, dat één groot complot zag. Hoedanook plaatsten de Aalsmerenaren zich, net als Lions na winst tegen NeLo en Hasselt dankzij een punt in Visé. Lions en Hasselt spelen zaterdag de tweede halve finale in Den Bosch, na het duel Bocholt-Aalsmeer. Trainer Bert Bouwer en de zijnen moeten zich geen zorgen maken: Bocholt heeft er altijd gestaan als het moest en zal er ook nu staan. Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 8-6
20 min: 12-10
30 min: 21-16
40 min: 28-20
50 min: 34-24
60 min: 40-27

Bocholt : Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 1, M. Lamers 2, Winters 3, Cremers, Kooijman 2, Koninkx, Kittel 2, Valkenborgh 3, Spooren 7, D. Kedziora 4(2), Pucnik 3.

Scheidsrechters : Van Kessel - Tanasescu