Bocholt rekent eenvoudig af met Visé

Verslag BENE-League
​Achilles Bocholt - HC Visé: 38 - 27

De Heren hebben de start van de terugronde niet gemist, en ook niet die van de match tegen Visé. Met onder andere 3 treffers van Roel Valkenborgh stond het na 10 minuten al 6-1. De Luikenaars staan erom bekend te groeien in de wedstrijd maar Bocholt liet niet toe dat ze hierbij ook dichter kwamen. Serge Spooren, Evert Kooijman en Damian Kedziora brachten de stand op 12-6 en vervolgens stopte Bjorn Alberts een strafworp. Bocholt onderhield de kloof onder impuls van Bartosz Kedziora, die Evert Kooijman goed wist te vinden op de cirkel. Bij Visé konden vooral Popivoda en Glesner nog iets en deze zorgden ervoor dat Visé de kaap van tien doelpunten nog rondde voor het einde van de eerste helft: 17-10.

In het begin van de tweede helft bracht Popivoda Visé wat dichter (17-12) tegen een gereduceerd Bocholt maar door een dubbele Luikse tijdstraf vond Bocholt zijn scoringsritme terug: Evert Kooijman profiteerde en zo 21-15 na 40 minuten. Jurdan, Vancosen en Geradon hielden de hoop bij Visé nog 5 minuten hoog op een remonte, maar twee ingevingen van Damian Kedziora later was het Bocholter schip definitief onderweg naar de zege. De Luikenaars scoorden nog af en toe via Volpi, Jurdan of Vandeberg, maar Roel Valkenborgh, lefties Kittel en Koninkx en tweemaal Joren Lamers -waaronder het laatste doelpunt op strafworp- brachten de score mooi op het Bocholter aanvalsgemiddelde: eindstand 38-27.

Door de winst op Visé, het verlies van Lions tegen Aalsmeer en het tweede gelijkspel van Bevo tegen NeLo, loopt Bocholt nog wat verder uit als competitieleider. Daaronder staan een hoop ploegen op een zakdoek, waaronder Hasselt dat pas op het nippertje het eerste punt van rode lantaarn Quintus afsnoepte. Sasja kon wel winnen van Hurry Up, terwijl Tongeren weinig vermocht tegen Volendam. De volgende wedstrijd van onze Heren is in Hasselt, wat zich als een lastige verplaatsing aankondigt. Supporters dus op post, Forza Bocholt!