Bocholt pakt leidersplaats

Verslag PO 1: C. Tongeren – Ach. Bocholt

Op de allereerste speeldag van de play-offs heeft Bocholt direct een belangrijke zege geboekt. Op bezoek bij leider Tongeren kon Bocholt in de eerste helft alleen maar aanklampen, er werd gerust bij 18-16. Na de pauze pleegde Bocholt een coup naar 19-24, maar Tongeren kwam tien minuten voor tijd weer aansluiten (26-27). Meer werd het niet voor Tongeren: in een doelpuntenarm slot waren het de trefzekere Bartosz Kedziora en doelman Clem Leroy die Bocholt aan de eindwinst hielpen: 29-30. Bocholt neemt zo direct de leiding over in de play-offs van Tongeren. Volgende week moet die (opnieuw op verplaatsing) in reeds het 5de seizoensduel tegen Hasselt verdedigd worden. Supporters op post, Forza Bocholt!

De Eburonen hadden als toeschouwer de voorbije wedstrijden van Bocholt goed kunnen analyseren en hielden hun plan klaar. In de beginminuten ging het goed op en af (3-3) maar dan sloegen Meijer en Strauven een eerste kloofje voor de thuisploeg, tot 6-3. Vooral de jonge Strauven liet zijn talenten zien en samen met Glesner zorgde hij ervoor dat de achterstand voor Bocholt -bij wie Bartosz Kedziora en Nejc Zmavc nog wat weerwerk boden- groter werd: 12-7 rond het kwartier. Bocholt herpakte zich echter volledig en kreeg nu in sneltempo veel meer ballen voorbij Tongerse goalie Schenk, terwijl de eigen verdediging met doelman Clem Leroy een sterke grip op de lokale aanval kregen: Serge Spooren maakte er 13-13 van. Dat had echter krachten gekost en ondanks ondertal, zorgden Devisch en Qerimi voor een kleine aftekening van de verhoudingen aan de rust, ook omdat Bocholt al een tweede strafworp miste: 18-16.

Na de rust kon Tongeren niet lang genieten van zijn voorsprong, ze werden compleet overrompeld. In de eerste tien minuten  van de tweede helft sloeg enkel Glesner erin om een goaltje te maken, terwijl Bocholt onder impuls van Miha Pucnik en Bartosz Kedziora de achterstand van twee doelpunten omtoverde tot een dito voorsprong. Alles lukte bij Bocholt en Jordi Cremers, Brecht Wertelaers en Damian Kedziora maakten de ommekeer compleet: 19-24 (39’). We waren echter nog niet thuis, want de missers stapelden zich opnieuw op en Strauven en Qerimi brachten Tongeren terug in het spoor van Bocholt. Ook De Beule mengde zich nu in de debatten en met zijn eerste van de avond bracht Bolaers de aansluiting terug tot stand: 26-27 met nog tien minuten op de klok. Slechts zes doelpunten in die slotfase, netjes verdeeld over de twee ploegen. Bij Bocholt was het driemaal Bartosz Kedziora die een doelpunt extra voorsprong creëerde en dankzij de attente Clem Leroy was het laatste doelpunt van Bartosz (een strafworp) voldoende om te zorgen dat Schepers niet verder kwam dan er een nipt Tongers verlies en een felbevochten Bocholter winst van te maken: 29-30.

Bocholt slaat zo op de eerste van zes speeldagen erin om een belangrijke zege -op verplaatsing bij een rechtstreekse concurrent- te boeken en de leidersplaats over te nemen. Door het gelijkspel van Hasselt bij Visé hebben we zelfs een punt extra op Initia en de Luikenaars kunnen nemen. Het komt erop aan om onze positie volgende week te verdedigen in een nieuw uit-duel. We staan immers voor de 3de keer in één maand tijd op de Hasseltse handbalvloer. Als we erin slagen om ook daar puntenwinst te boeken, hebben we goede kaarten voor de rest van de play-offs. Langs de andere kant is in deze mini-competitie elke uitschuiver gevaarlijk, dus het wordt nog een lange weg richting een derde finale. Supporters alvast op post, Forza Bocholt!