Bocholt ook te sterk voor Overpelt

DHC Overpelt was de tegenstander van de dames afgelopen zaterdag. Na een moeizaam begin, waarin er gewend moest worden aan de omstandigheden, wist Bocholt uiteindelijk een ruime winst te behalen. Na een ruststand van 6-13 werd er gewonnen met 12-31. De belofteploeg kon helaas geen winst bijschrijven na hun wedstrijd. Overpelt 2 was na 60 minuten handbal te sterk met 25-21.

In het begin van de wedstrijd was het van beiden kanten aftasten en zoeken naar gaten in de dekking van de tegenstander. Keepers en dekking stonden in deze fase als een huis. Dit gecombineerd met  een behoorlijk aantal technische fouten zorgde ervoor dat de score laag bleef. Overpelt wist het Bocholt in deze periode meer dan lastig te maken en kwam zelfs op een 4-3 voorsprong.  Tot aan de 20e minuut bleef de wedstrijd voortkabbelen en gelijke tred houden, waarna Bocholt het gaspedaal leek te vinden. De Bocholtse dekking bleek in deze periode bijna onmogelijk te passeren en aanvallend vielen de schoten nu wel in het netje. Dit leidde uiteindelijke tot de 6-13 ruststand.

“Ik vond de wedstrijd een moeilijk begin hebben, waarin wij niet onmiddellijk erdoor kwamen. Na een verandering in onze dekking ging het beter en kwam Overpelt veel moeilijker tot scoren.”, zegt Elien Noten na afloop van de wedstrijd tegen haar oude club. “Het was heel spannend om tegen mijn zus en oude club te spelen. Het voelde toch nog een beetje als een thuiswedstrijd.”

De tweede helft weet Bocholt haar voorsprong steeds verder uit te breiden. Er worden wat minder fouten gemaakt en het aanvalsspel loopt soepeler. Verdedigend wordt de opponent onder druk gezet en hierdoor kwamen er veel pogingen van grote afstand. Dit resulteerde in aantal makkelijke doelpunten. Uiteindelijk stopt de teller op 12-31. Complimenten van onze kant voor de spelopvatting van Overpelt. Ze hebben zich kranig verweerd en het Bocholt zeker in de 1e helft lastig gemaakt. Ook met een behoorlijke achterstand bleef de ploeg zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om Bocholt pijn te doen.

Aankomend weekend staat er maar 1 wedstrijd op het programma. Dames 1 speelt wederom een wedstrijd op verplaatsing, ditmaal tegen Eynatten. Aangezien de belofteploeg van Eynatten forfait gegeven heeft, spelen onze beloften geen wedstrijd. De wedstrijd begint zaterdag 20 oktober om 20.15u in het Sportzentrum te Eynatten.

“Komend weekend denk ik dat we een soort gelijk niveau moete verwachten. Vorig seizoen won Overpelt nog van Eynatten, maar dit seizoen was het andersom. Dus ik verwacht een vergelijkbare sterkte. We mogen ze niet onderschatten, want ze zullen zeer gedreven zijn.”, aldus Noten.

Tussenstanden :

10 min: 2-2

20 min: 4-6

30 min: 6-13

40 min: 7-19

50 min: 9-25

60 min: 12-31

Doelpuntenmakers Achilles Bocholt : E. Robyns 17, Dedroog 5, Kranzen 3, Peeters 2, Mulder 2, Nelissen 1 en Noten 1.