Bocholt ondanks verlies toch zeker van finale

Verslag PO 4 Hasselt - Ach. Bocholt: 28-26

Een derde keer in vijf ontmoetingen was Hasselt dit seizoen de betere ploeg tegen Bocholt, dat door het verlies van NeLo wel zekerheid heeft van de titelfinales. Bocholt startte nochtans niet slecht, maar de afwerking was aan beide kanten minder -mede door het hoge niveau van de keepers- zodat het na tien minuten nog maar 2-4 stond. Iets later miste Bocholt een eerste keer op strafworp en deed een trefzekere Vossen Hasselt gelijk komen (8-8) maar Serge Spooren, Wout Winters en Damian Kedziora lieten niet begaan: 8-11. De laatste tien minuten boden ook amper doelpunten, waarbij Bocholt opnieuw op de 7-meterlijn faalde. Buciuman en Houbrechts brachten Hasselt terug in het spoor van onze Heren, maar Roel Valkenborgh kon in de laatste minuut van de eerste helft wel een strafworp verzilveren en zo kon Bocholt toch met een 12-14 voorsprong de kleedkamer in.

De start van de tweede helft was enorm slecht bij Bocholt, waardoor vooral Köhlen ervoor zorgde dat Hasselt in één ruk naar een 17-14 voorsprong snelde. De thuisploeg was een pak feller in verdediging en werd hier ook voor bestraft (5 tijdstraffen in deze wedstrijd, ten opzicht van eentje voor Bocholt), maar ook in overtal kon Bocholt niet dichterbij komen. Bovenop miste Bocholt ook het gewicht dat Miha Pucnik door blessure nog steeds niet in de weegschaal kan gooien. Op het kwartier kwam Bocholt via Wout Winters, Brecht Wertelaers en Evert Kooijman aansluiten maar op strafworp ging het voor de derde keer mis, zodat Hasselt het voordeel in de score hield. Meulders kon enkele keren scoren en met 3 doelpunten achterstand (26-23) gingen al de laatste vijf minuten in. Wout Winters -met een rake strafworp- en Brecht Wertelaers zetten nog een slotoffensief in, maar scoren bleef moeilijk, aan beide kanten trouwens. Houbrechts lukte twee minuten voor tijd de 28-26 en daar bleef het bij in deze wedstrijd.

Bocholt ziet zo Hasselt tot op 2 punten naderen in de rangschikking van deze play-offs, maar door het verlies van NeLo bij Visé is er wel mathematische zekerheid voor een finaleticket. Bocholt moet nu blijven strijden voor het thuisvoordeel in deze finales, waarbij Hasselt veruit de hoogste kansen heeft voor het tweede ticket, en dit verlies mentaal dus ook niet lekker ligt. Volgende week moeten onze Heren op bezoek bij het uitgerangeerde Visé, geen eenvoudige verplaatsing maar de punten moeten gehaald! Forza Bocholt!