Bocholt moet punt afstaan aan Bevo

Verslag BENE-League
Bocholt - Bevo: 31-31

On the buzzer heeft Bocholt een derde verliespunt geleden in deze BENE-League. De eerste helft startte alvast goed: 4-1 via de gebroeders Kedziora en tweemaal Evert Kooijman. Bocholt kon rekenen op een attente doelman Alberts, die alleen regelmatig in Polman zijn meerdere moest erkennen; deze zorgde voor de 8-5 na 13 minuten, terwijl bij Bocholt Bartosz Kedziora en Evert Kooijman voor de doelpunten bleven zorgen. Roel Valkenborgh kwam zich ook moeien en dat was nodig, want tweemaal Colman en tweemaal Janssen deden Bevo dichterbij kruipen: 12-9. In het laatste stuk van deze eerst helft kon Bocholt eenmaal profiteren van overtal en via Bartosz Kedziora uitlopen tot 16-10, maar met het tweede overtal na de 16-11 van Jordens gebeurde er niets meer, aan beide kanten, en dus werd er met 16-11 gerust.

In de eerste tien minuten van de helft kwam Bevo duidelijk op de deur kloppen, via Poot, Janssen en van den Beucken. Serge Spooren en Roel Valkenborgh zorgden ook voor doelpunten, maar Jordens deed de bezoekers na 40 minuten aansluiten bij Bocholt: 20-19. Een time-out bracht even soelaas (23-20) maar op het derde kwartier gebeurde het onvermijdelijke: 24-24. Bocholt noteerde veel missers en dat had zeker ook te maken met de klasse van de bezoekende doelman. Vanaf dat moment nam Bocholt telkens voorsprong en het lukte eerst Miha Pucnik en daarna Wout Winters om daar twee doelpunten van te maken. Polman profiteerde -ondanks de spurt van de ingevallen Leroy- van een leeg doel bij Bocholter ondertal, maar moest daarna zelf wegens protest de strafbank op. Miha Pucnik maakte 31-29 met nog 2.5 minuut op de klok, maar Bocholt moest de wedstrijd met een man minder eindigen. Colman maakte er 31-30 van in de laatste minuut maar Bocholt kreeg de bal om de wedstrijd te eindigen. Onder druk van tijdsspel belandde het shot in het blok en Bevo deed in de laatste acht seconden waar het de kans toe kreeg: Jordens -weer hij- zette vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker op het bord: 31-31.

Bocholt verliest dus voor de tweede maal punten in eigen huis, maar mag met slechts 3 verliespunten in deze heenronde terecht de eerste plaats opeisen. Er werd immers ook gewonnen bij bv. Tongeren, NeLo en Lions. Die twee speelden ook tegen elkaar en Lions won met gemak, waardoor ze op de tweede plaats een puntje afknijpen van de achterstand op Bocholt. Bevo blijft op vier punten en voelt de adem van Hasselt in de nek, dat Visé nipt wist te verslaan en de Luikenaars bijhaalt op plek vier. Bevo zou ook het gezelschap van Aalsmeer kunnen krijgen, dat op zondag tegen Hurry Up speelt. Tongeren ging tenslotte winnen bij Sasja en kan NeLo weer iets meer bedreigen als vierde Belgische ploeg.

Komende zondag spelen onze Heren weer thuis. In de eerste match van de terugronde krijgen we Visé op bezoek, wederom een kwade klant! Supporters alvast op post, Forza Bocholt!