Bocholt lijdt eerste nederlaag

Verslag BNL Ach. Bocholt - Bevo

Gewaarschuwd door de winnende reeks van de bezoekers, nam Bocholt een sterke start: 2-0 binnen de eerste minuut. Maar Bevo was zeker niet gekomen om zich de les te laten spellen en milderde tot 5-4. Op dat moment duwde Bocholt via de opbouwrij Valkenborgh-Winters-Spooren even door, geruggesteund door een sterk keepende Clem Leroy. Bij 10-5 was de voorsprong maximaal, want daarna stapelden Colman, Jordens en Jeroen van den Beucken de scores op en Bevo kwam terug langszij: 15-15. Serge Spooren bracht Bocholt nog 2x op voorsprong maar Polman en Colman hadden het laatste woord: Bocholt ging met een 17-18 achterstand de rust in.

Wout Winters en Evert Kooijman hielden Bocholt in de eerste tien minuten van de tweede helft in het spoor van Bevo (21-22) maar daarna profiteerde vooral de onvermijdelijke Jeroen v/d Beucken -topschutter met elf doelpunten- van de vele Bocholter missers. Bij 23-27 stonden er nog maar tien minuten op de klok voor onze Heren om nog iets terug te doen. Martijn Meijer, Bartosz Kedziora en Brecht Wertelaers hadden het begrepen en Wout Winters zorgde weer voor de aansluiting: 28-29 in de 57e minuut. Bocholt ging echter te overhaast te werk en leed veel balverlies met een empty goal achter zich, wat Bevo via Jeroen van den Beucken genadeloos afstrafte: 29-33 en de eerste nederlaag voor onze Heren in deze editie van de BENE-League.

Bocholt blijft ondanks het puntenverlies aan de leiding, maar Visé nadert opnieuw tot op één punt door een uitoverwinning bij Lions, die nu Bevo naast zich moeten dulden op de 3e plek, nog altijd op 6 punten van Bocholt. Aalsmeer blijft daar nog twee punten onder door een zege tegen Quintus en eentje verder vinden we Volendam na een zege bij Sasja. Hasselt tenslotte deed een goede zaak in de ‘Belgische rangschikking’ door NeLo te verslaan terwijl Tongeren niet verder kwam dan een puntendeling tegen Hurry Up. De BNL gaat nu de winterstop in en het verleden maakt duidelijk dat het na Nieuwjaar nog altijd alle kanten uit kan. Bocholt snakt intussen duidelijk naar rust maar heeft nog één opdracht, en niet van de minste. Onze Heren moeten volgend weekend immers naar Hasselt in kader van de kwartfinales van de Belgische Beker. Het wordt dus nog één keer knallen! Forza Bocholt!