Bocholt leidt eerste competitienederlaag

Achilles Bocholt heeft afgelopen weekend haar eerste nederlaag geleden voor de competitie. In de vijfde speelronde van de play-offs was Femina Visé in eigen huis met 25-24 (15-13 aan de rust) te sterk. Door de nederlaag van Sint-Truiden in Hasselt, blijft Achilles wel koploper in de stand en dus blijft het thuisvoordeel behalen voor de finalewedstrijden in eigen hand.

Bocholt begon nochtans prima aan de eerste helft, na 10 minuten wedstrijd leidde de ploeg met 3-5, alvorens nergens meer een voorsprong meer te hebben in de wedstrijd. Het aanvalsspelletje liep niet en verdedigend was het een gatenkaas. Met name de opbouwrij van Visé was zeer sterk op dreef en wist veelvuldig gaten in de dekking te vinden. Via 12-8 na 20 minuten spelen, wist Bocholt de schade nog enigszins te beperken tot 15-13 aan de rust.

De rustperiode bracht niet direct nieuwe elan in het Bocholter spel. De dekkingsvorm werd omgegooid en zo werd het aantal tegendoelpunten beperkt, maar aanvallend was de ploeg buiten individuele acties onmachtig. Technische fouten stapelden zich op en de achterstand bedroeg op zijn meest 6 doelpunten. Als echter dit seizoen iets gebleken is, is dat je nooit onze dames mag afschrijven tijdens wedstrijden. Ook nu wisten ze zich terug te vechten in de wedstrijd en 30 seconden voor tijd zelfs 24-24 te maken. Helaas viel nu, waar het vaak onze kant op viel in dit seizoen, nu de bal in het verkeerde doel en verliest Bocholt dus met 25-24 van Visé.

“Er zijn van die momenten in een lang seizoen dat je als trainer fouten maakt die het resultaat van een wedstrijd negatief beïnvloeden. Los van de fouten die op het plein gemaakt zijn, heeft mijn opgebouwde frustraties jegens de arbitrage zaterdag een kookpunt bereikt en ik heb daar, overspoeld door een gevoel van machteloosheid, onprofessioneel op gereageerd. Tel daarbij op dat ik de gehele eerste helft geen time-out kaarten heb gehad en bij herhaaldelijk verzoek om een time-out 0 op rekest kreeg. De onrust langs de lijn is overgeslagen op de ploeg en dat heeft ertoe geleid dat we zonder resultaat naar huis gestuurd werden.”, steekt coach Mathijs Woolderink de hand in eigen boezem.

Woolderink: “Erg spijtig en de verantwoordelijkheid voor de nederlaag neem ik dan ook volledig op me, de ploeg valt verder niets te verwijten. Zij hebben zich in de tweede helft opnieuw terug in de wedstrijd gevochten en bijna waren we weer weggekomen met een punt. Complimenten voor Visé dat dik verdiend gewonnen heeft. Visé bleef ook vechten en speelde een goede wedstrijd, maakte gebruik van onze zwaktes, de onzekerheden bij de arbitrage, speelde slimmer en uitgekookter. Ze hebben ons over 60 minuten gezien, eigenlijk op alles fronten afgetroefd. Op de zege voor hen valt niets af te dingen.

Vooruitkijkend naar de laatste play-off-wedstrijd zegt Woolderink: “Door de nederlaag van Sint-Truiden is onze positie gelukkig onveranderd gebleven. Komende week wordt het herstellen zodat de laatste play-off-wedstrijd tegen Hasselt weer vol goede moed voor een goed resultaat kunnen gaan”.

De thuiswedstrijd tegen Hasselt is op zaterdag 27 april om 18u00 in sporthal de Damburg. Supporters op post!