Bocholt klaar voor revanche tegen Lions

Komende zaterdag komt Limburg Lions op bezoek in de Damburg. Een belangrijk duel voor onze Heren, die na de zege bij Visé de lijn willen doortrekken, hun plaats in de top-4 verder willen bestendigen én tegelijkertijd revanche willen nemen voor het verlies in de heenwedstrijd in Sittard. Bocholt had toen pas de zware Champions Leaguewedstrijden in de benen en moest opnieuw midweek omwille van het Europese programma van de Lions. Nu is Bocholt goed uitgerust en op volle sterkte om de strijd aan te gaan met de mannen van coach Schmetz.

Dat dat niet zonder slag of stoot zal gaan, is een understatement. Lions is -ondanks de grote veranderingen- nog steeds één van de te kloppen ploegen in deze competitie. Het feit dat ze bij het eindigen van de heenronde verloren bij Hasselt en ze Initia nu zelfs moeten laten voorgaan aan kop van het klassement (Hasselt won immers midweek in Merksem), zal de motivatie van de Nederlands-Limburgers alleen maar aanwakkeren. Toch is Lions niet meer ongenaakbaar; de overwinningen met grote cijfers zijn niet van dit seizoen. Het verlies tegen Aalsmeer en Hasselt laat zien dat Bocholt kansen heeft. Winnen in Visé is iets wat weinig ploegen ons zullen nagedaan hebben op het einde van de rit en dat sterkt het vertrouwen ook! 

Bocholt gaat nu dus ook volop voor de winst tegen Lions, wat de eerste keer in jaren zou zijn in een wedstrijd met inzet. Winst heeft nog een goede reden: verder afstand nemen van het duo Hurry Up en Visé. Want deze concurrenten sprokkelden punten:de Nederlanders hielden Tongeren in bedwang (27-27), Visé won bij het dit seizoen minder presterende Bevo. Supporters dus op post, Forza Bocholt!