Bocholt in het verweer

Verslag Finale 1 Hasselt-Ach. Bocholt: 30-26

Ook in de eerste finalewedstrijd kon Bocholt niets gaan rapen in de Alverberg, zoals al heel het seizoen. Thuisploeg Initia Hasselt startte gretig en vooral Robyns profiteerde: 4-1 na 5 minuten. Bocholt was niet efficiënt tegen een sterk verdedigend Initia en kreeg zelf niet vaak vat op Köhlen of Vossen, na mandekking op Robyns. Serge Spooren en Wout Winters pruttelden tegen maar op het kwartier stond het 11-7. Minutenlang werd er amper gescoord en ook een Bocholter strafworp ging de mist in. Vanaf minuut 24, bij 14-8, voerde Vossen opnieuw de forcing: 17-9. In de laatste twee minuten voor rust kon Bocholt nog tweemaal scoren: Jordi Cremers zette de duidelijke 17-11 ruststand op het bord.

Roel Valkenborgh en Serge Spooren zetten bij de start van de tweede helft de goede intenties van Bocholt om in de score, maar Robyns, Vossen, Houbrechts en Köhlen duwden het gaspedaal in en vergrootten de kloof tot tien eenheden: 27-17 met nog een kwartier op de klok. Hasselt was moegestreden en de gekende fitheid van Bocholt zorgde voor de kentering, maar tien doelpunten ophalen bleek te veel. Brecht Wertelaers en Damian Kedziora deden Bocholt naderen tot 28-24 en Miha Pucnik bracht het nog wat dichter: 28-25 met nog 2.5 minuut te gaan. Alles wat Hasselt heette, begon ongemakkelijk op de stoel te schuiven, maar een tijdstraf even later nekte alles wat eventueel nog een offensief kon worden. Via Bart Köhlen en Tim Houbrechts schoof Hasselt op naar 30 eenheden, tegenover uiteindelijk 26 voor Bocholt.

Eerlijk is eerlijk: Hasselt verdiende de overwinning in deze eerste finalewedstrijd. Bocholt wist vaak niet van welk hout pijlen maken en kwam te laat om er nog iets aan te doen. Het zal uit een ander vaatje moeten komen in de volgende wedstrijd, om er nog een belle uit te slepen en kans te blijven maken op de titel. De Damburg zal moeten kolken volgend weekend! Supporters dus op post, Forza Bocholt!