Bocholt gaat als leider de winter in

Verslag BENE-League
W. Quintus - Ach. Bocholt: 24-36

Het laatste BNL-duel van 2017 heeft Bocholt winnend afgesloten, op bezoek bij Quintus. Dat ging echter niet zo gemakkelijk als het heenduel of als de score doet geloven. De thuisploeg opende de score, Bocholt -zonder Kooijman op het veld- maakte gelijk en nam vervolgens een doelpuntje voorsprong via Roel Valkenborgh. De Bakker maakte gelijk en zo ging het een kwartier door: Bocholt nam voornamelijk via Roel Valkenborgh en Serge Spooren voorsprong en woelwater de Bakker zorgde nogal vaak voor de gelijkmaker: 7-7. Een tegenaanval van de thuisploeg werd onschadelijk gemaakt door Clem Leroy die zo voorkwam dat Quintus de leiding overnam. Bocholt duwde nu even door en het lukte Serge Spooren een extra doelpuntje te  nemen: 9-11. Wederom de Bakker deed nog aansluiten maar Bartosz Kedziora duwde door: 10-14 na een stop van Clem Leroy op een lokale strafworp. Maar op dit moment werd het duidelijk dat Quintus de laatste weken met verhoogd zelfvertrouwen speelde, en eerlijk: Bocholt stond ook niet heel scherp te verdedigen en liet na kansen af te maken. Vlak voor rust kreeg de Vette zo de aansluiting opnieuw op het scorebord: 15-16.

Bocholt kwam geprikkeld uit de kleedkamer en ging scoren uit bijna elke positie: 17-23. Het aanvallende compartiment van Quintus had veel minder oplossingen in deze tweede helft -het kwam nog maar aan 9 doelpunten- en verdedigend begon de foutenlast op te lopen: ze kregen 4 tijdstraffen in de tweede helft, terwijl Bocholt er heel de wedstrijd geen pakte. Bocholt liet het niet aan zijn hart komen. De opbouwrij Spooren - Winters - Kedziora was goed bij schot en 10 minuten voor tijd stond het 20-29. De score had hoger kunnen oplopen maar Bocholt had zeker de winst binnen. Roel Valkenborgh maakte de 30e op strafworp en Elias Koninkx en vooral Wout Winters dreven de score toch nog op naar het gebruikelijke gemiddelde: 24-36.

Bocholt blijft zo verzekerd van de koppositie tot 20 januari, wanneer NeLo op bezoek komt. Misschien net op tijd, want NeLo gaf zichzelf een boost door in eigen huis Hasselt te verslaan: na twee weken pech op rij wist Vernooy deze keer wel te zorgen voor de volle winst: 26-25. Hasselt ziet zich zo weer op vijf punten achterstand van Bocholt en wordt bijgehaald door Bevo, dat weinig overschot had tegen Sasja. Eerste achtervolger is voorlopig Aalsmeer, dat Visé versloeg. De Hollanders blijven op 3 punten van Bocholt, terwijl de Luikenaars wat achterstand beginnen op te lopen richting Final4 en vooral: nog maar 4 punten overhouden op NeLo. Volendam en Lions ontmoeten elkaar pas op zondag en minstens één van de twee krijgt net voor het reces een kleine terugslag in de race door puntenverlies. Tongeren en Hurry Up moeten onderling ook uitmaken wie als 9e en 10e naar 2018 gaat.

2017 is echter nog niet achter de rug voor Bocholt: een bijzonder druk handbaljaar wordt komende woensdag afgesloten in Hasselt, waar we in de kwartfinales van de Belgische Beker onze kansen moeten verdedigen. Amper een week geleden verloor Bocholt daar nog, dus het wordt erop of eronder! Forza Bocholt!