Bocholt claimt definitief leidersplaats

Verslag BENE-League
Hurry Up - Ach. Bocholt: 23-26

In een lastige wedstrijd op verplaatsing hebben onze Heren in Zwartemeer Hurry Up weten te verslaan. Bocholt begon sterk en liep via Serge Spooren en Damian Kedziora 0-2 uit, maar de thuisploeg was niet onder de indruk en draaide de rollen om: 4-3 na tien minuten. Het was nu al duidelijk dat dit geen wedstrijd met veel scores zou worden: tien minuten verder stond het nog maar 6-8; Bocholt had dus wel het commando weer overgenomen via Serge Spooren, Roel Valkenborgh en Damian Kedziora. Die tweepuntenkloof hield het tot aan de rust na 2 strafworpen van Damian Kedziora: bij 9-11 gingen de ploegen de kleedkamer in.

Bocholt keerde hier niet gefocust uit terug en Trainavicius, Falke en Suelmann hielpen de thuisploeg aan de voorsprong: 12-11. Pas na 5 minuten wist Serge Spooren de ban te breken voor Bocholt en hij hield de tred van Hurry Up bij: 15-15 (40’). Dezelfde drie Zwartemeerders wilden niet van wijken weten en nu waren het Miha Pucnik en meerdere treffers van Wout Winters die de score gelijkopgaand hielden: 21-21 met nog tien minuten op de klok. Money time, en op dat moment sloeg Bocholt toe: een tegenaanval van Brecht Wertelaers en Wout Winters en een heel knappe aanval afgerond door die laatste, sloegen een kloof van drie doelpunten. Hurry Up kwam er nu al 7 minuten niet meer aan te pas en Roel Valkenborgh en Serge Spooren diepten uit: 21-26 op drie minuten voor het einde. De twee tegentreffers van Suelmann waren slechts een doekje voor het moedige maar leeggebloede Hurry Up: 23-26 overwinning voor Bocholt.

Bocholt verovert zo definitief de leidersplaats en ziet ook Hasselt zeker van deelname worden, na winst van Initia tegen Lions. De ploeg uit Sittard staat daardoor nu 5e en strijdt samen met Bevo (na winst tegen Visé, de Luikenaars zijn hiermee uitgeschakeld) en Aalsmeer (verlies van Volendam, maar daar schieten de Volendammers ook niets meer mee op) om toegang tot het finaleweekend. In de marge won NeLo van Tongeren en veroordeelde Sasja in een onderling duel Quintus definitief tot de rode lantaarn.

Maar de ogen zijn op dit moment op het bovenste deel van de rangschikking gericht. Lions staat voor een cruciale week: ze moeten donderdag een inhaalwedstrijd bij Visé winnen om terug over Bevo en Aalsmeer te kunnen want ze moeten twee dagen later op bezoek in onze Damburg. Met ook nog een verplaatsing naar Bevo op de laatste speeldag heeft Bocholt nu de rol van scherprechter. Maar we gaan vast en zeker onze sportieve plicht vervullen want het zijn ook serieuze testen richting Final 4: met verlies in het hoofd willen we niet naar Den Bosch. Forza Bocholt!