Bocholt behaalt 3e Belgische Beker!

Verslag Bekerfinale KV Sasja – Ach. Bocholt

Uit de 3de Belgische Bekerfinale in de clubgeschiedenis kwam ook in 2017 de Bekerwinst als resultaat! In een spannende finale in een kolkende Sportoase trok Bocholt het laken vanaf het begin duidelijk naar zich toe (2-7) maar tegenstander Sasja beperkte de schade enigszins aan de rust: 10-13. De Antwerpenaren kwamen in het derde kwart van de wedstrijd op gelijke hoogte, maar in de slotfase bleek de ervaring en de fysieke sterkte van Bocholt de doorslag te geven. Het moedige, jonge Sasja moest uiteindelijk het hoofd buigen met 22-26. Zo pakt Bocholt zijn 2de prijs van het seizoen! Komende zaterdag kan Bocholt het thuisvoordeel versieren voor de titelfinales, maar op bezoek bij Visé zal dat niet vanzelf gaan! Er wordt al volop gedroomd van de treble, maar we bekijken het toch best wedstrijd per wedstrijd! Forza Bocholt!

Het wedstrijdbegin werd gedomineerd door beide keepers, waardoor Kostic pas na 2,5 minuut de score opende voor Sasja. Bartosz Kedziora stelde gelijk en trok even door, waardoor Bocholt al snel een grotere voorsprong uitbouwde: 2-6. Vanaf dat moment lukte het Sasja om de Bocholter verdediging en Bjorn Alberts wat vaker te verslaan, maar Serge Spooren en Brecht Wertelaers hielden de  kloof constant: 5-10. Sasja profiteerde echter van overtal om plots tot 9-11 te naderen met de rust in zicht, maar Miha Pucnik brak het Antwerps momentum met twee treffers en zo werd er gerust met 10-13.

Bocholt was nog niet klaar met Sasja, zo bleek. Want door de eigen slordigheid en de secuur afwerkende Hobokenaars, moest Bocholt na 43 minuten Sasja terug langs zich dulden: 17-17. Het bleek echter een laatste opstoot, want via Roel Valkenborgh en de gebroeders Kedziora trok Bocholt zich op en liep weer uit, tot maximum 18-23. De ervaring en de wisselmogelijkheden bleken duidelijk de factoren die het slot bepaalden; Sasja probeerde in zijn jeugdig enthousiasme nog wel, maar elk foutje werd afgestraft en zo kon Bocholt met 23-26 afsluiten en zijn 3de Bekerwinst in 3 Bekerfinales halen!

Een dikke proficiat aan spelers, trainers, bestuur en zeker ook de weer hevige supporters! Lang nagenieten zit er echter niet in, komende zaterdag in Visé zijn de play-offs weer daar. Bocholt is al zeker van de titelfinales, maar moet het thuisvoordeel nog proberen binnenhalen. Op bezoek bij Visé zal dat niet eenvoudig zijn, want Bocholt snakt ook naar een beetje rust. Maar aangezien we nu over de treble beginnen na te denken, gaan we onze flow proberen aan te houden! Forza Bocholt!