Beloften op jacht naar goud!

Terwijl de heren 80 kilometer verderop de halve finale van de Final Four spelen,  gaan de beloftendames van Bocholt zaterdag op jacht naar de eerste dames-landstitel van de club, ooit.

Dat moet gebeuren in en tegen Antwerpen, de grote rivaal van de afgelopen drie seizoenen. Het was dan ook geen verassing dat Antwerpen en Bocholt ook dit jaar met een gelijk puntenaantal eindigden in de reguliere rangschikking. Bocholt had een beter doelsaldo, Antwerpen kon een beter onderling resultaat overleggen en dwong daarmee het thuisvoordeel af voor de finale.

In de seizoens-ouverture, op 17 September in de eigen Damburg had Bocholt 45 minuten het beste van het spel, maar mocht het uiteindelijk haar handen nog dichtknijpen met één punt (21-21). Enkele maanden later ging het uitduel in de terugronde, ondanks een vlijmscherpe start, toch verloren (28-24).

De wedstrijd is tevens een reprise van de finale van vorig jaar, ook toen kruisten Bocholt en Antwerpen de degens. In de Damburg trok Antwerpen na een belabberde openingsfase (5-0 achterstand) uiteindelijk aan het langste eind. Alle ingrediënten voor een spannende finale zijn dus aanwezig.

Hoewel de timing (Final Four Heren) ongelukkig is, is de bus die vanuit Bocholt vertrekt toch al bijna helemaal vol. Wilt u een van de overgebleven 8 plekken bemachtigen, neem dan even contact op met Willy Ferson via ferson.willy@telenet.be

Zaterdag 25/02
Sporthal Sorghvliedt
Finale Dames Beloften: Antwerpen - Bocholt