Belangrijke zege bij start play-offs

Verslag PO 1 :
Achilles Bocholt – Initia Hasselt: 35-32

Het eerste duel van de play-offs tegen dichtste achtervolger kondigde zich stevig aan. Hasselt wilde de ontgoocheling van de BENE-League doorspoelen en tweemaal Vancriekinge zette die ambities kracht bij: 0-2. Damian Kedziora en Miha Pucnik herstelden het evenwicht en na tien minuten stond Bocholt -na een save van Bjorn Alberts op strafworp- aan de leiding via Evert Kooijman: 4-3. Miha Pucnik was in goede doen maar Bogaerts hield vanop de strafworplijn Hasselt in de buurt. Tweemaal Wout Winters deed Bocholt een kloofje slaan (9-6) en vervolgens kon Bogaerts niet raak gooien vanop zeven meter. Het moment echter waarop Dylan Vossen zijn duivels ontbond en Hasselt eigenhandig terug aan de goede kant van de score zette: 11-12. Wout Winters maakte gelijk, gevolgd door een bal in de winkelhaak van Roel Valkenborgh: 13-12, ook de ruststand want Bjorn Alberts neutraliseerde nog een strafworp.

Een vliegertje van Miha Pucnik opende de tweede helft, waarna Wout Winters en Evert Kooijman samen met twee strafworpen van Damian Kedziora de score uitdiepten: 18-13. Vossen pruttelde weer even tegen maar kreeg een knauw toen Bjorn Alberts al voor de 4de Hasseltse strafworpmisser zorgde. Tegengoals van Köhlen deerden Bocholt niet echt, want Evert Kooijman scoorde even vaak tegen: 24-18. Hasselt begon opnieuw de tactiek met zeven veldspelers te hanteren, maar Bocholt profiteerde deze keer optimaal van missers of balverliezen: 28-21 met nog een kwartier op de klok, gevolgd door een geweldige draaier van Andreas Kittel. In dat kwartier deden vooral Robyns en Köhlen nog alles wat ze konden, maar onder impuls van Serge Spooren, Miha Pucnik en Damian Kedziora hield Bocholt het half verdronken Hasselt onder water: eindstand 35-32.

Bocholt heeft door deze zege direct drie punten voorsprong op Hasselt, dat het gezelschap krijgt van NeLo. Onze handbalburen versloegen immers Visé in een spannende wedstrijd in het Dommelhof. Volgende week wacht Bocholt deze hete verplaatsing in een derde "Clash van het Noorden". Winst zou een enorme opstap richting titelfinales betekenen. Supporters dus op post, Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 4-3
20 min: 10-8
30 min: 13-12
40 min: 21-16
50 min: 30-23
60 min: 35-32

Bocholt : Alberts, Leroy, Wertelaers 2, M. Lamers, Winters 6, Kooijman 7, Cremers, Koninkx, Kittel 2, Valkenborgh 1, J. Lamers, Spooren 4, D. Kedziora 8(4), Pucnik 5

Scheidsrechters : Steenwinckels - Steenwinckels